Ukrayna-Rusya savaşında yeni bir eşik daha aşılıyor.
Batı'nın sağladığı silah kapsamına savaş uçakları da girdi.
1,5 yıldır Rusya karşısında savunma yapan Ukrayna artık F-16 savaş uçaklarıyla önemli bir kazanım elde etti.
ABD üretimi F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya vermek siteyen Hollanda ve Danimarka'ya izin çıktı.
Hollanda'ya giden ve burada Başbakan Mark Rutte ile görüşen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, görüşmeden sonra anlaşma sağlandığını duyurdu.
"42 uçak konusunda anlaştık"
Zelensky görüşmeden sonra Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını açıkladı.
Zelensky, Hollanda’nın gerekli eğitimlerin ardından 42 uçağı Ukrayna’ya vereceğini belirterek, “Bugün Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16. Rus teröristleri Ukrayna’nın şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar.
Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık, 42 uçak. Bu sadece bir başlangıç. Teşekkürler Hollanda” dedi.
F-16 selfiesi
Zelensky ayrıca Telegram hesabından yaptığı paylaşıma fotoğraf eklemeyi de ihmal etmedi.
Teslim alacakları uçakları inceleyen Zelenky, Rutte ile savaş uçağı önünde çektiği selfieyi paylaştı
Hiç yorum yapılmamış
718 kez izlendi
783 kez izlendi
557 kez izlendi
2080 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.