GÜNCEL

Ukrayna'nın Rusya'yla giriştiği savaşta bir kez daha kendine hayran bırakan Türk SİHA'ları İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un da dikkatini çekti. İngiliz Başbakan, Bayraktar için "oyun bozucu" ifadelerini kullandı

Tarih
31 Mart 2022
İzlenme
Kişi

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta arabulucu konumunda olan Türkiye, bir an önce ateşkesin sağlanması için çaba gösteriyor. Ancak savaşın başlarında Ukrayna tarafı, daha önce Türkiye'den alınan SİHA'ları aktif olarak kullandı. Bu SİHA'ların başarı göstermesi ise dünyanın dikkatini çekti. Son olarak İngiltere Başkanı Boris Johnson'dan SİHA'lara övgü geldi.

İngiltere Başbakanı Boris JohnsonRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerinin her biri Ukrayna'dan ayrılana kadar Rusya'ya yönelik yaptırımların yoğunlaştırılması gerektiğini bildirdi. Johnson, Avam Kamarası'nın bir komitesinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"İnsanlar, Putin'in söylediği yalanlara karşı çok savunmasız"

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili iç karartıcı mevzulardan birinin, "Putin'in olup bitenlerle ilgili gerçeği Rus halkından saklamaya çalışırken gösterdiği acımasızlık" olduğunu söyleyen Johnson, İngiliz hükümetinin, dezenformasyonla mücadele için bilgi ünitesi olduğunu söyledi.Johnson, İngiltere'nin yaklaşımının, insanlara karşı "açık sözlü" olmak olduğunu ve Ukrayna sınırındaki Rus birlikleri hakkında bilgiler paylaştıklarını belirterek, "İnsanlar, Putin'in söylediği yalanlara karşı çok savunmasız." ifadesini kullandı. Boris Johnson, ancak şu anda Rusya'da insanların olup bitenlere uyandığına dair işaretler gördüklerinin altını çizdi.

"Yaptırımlar sürmeli"

Johnson, Rusya'ya yönelik yaptırımların da devam etmesi gerektiğine işaret ederek, "Kanaatimce, (Rusya Devlet Başkanı Putin'in) birliklerinin her biri Ukrayna'dan çıkana kadar yaptırımları yoğun bir programla artırmaya devam etmeliyiz." ifadesini kullandı. İngiltere Başbakanı Johnson, ülkesinin, kendisini savunan Ukrayna halkına verdiği desteği artıracağını vurguladı.

Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada "oyun bozucu"

Johnson, ayrıca, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağladığı STARStreak yüksek hızlı hava savunma füzeleri ile Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA'ların sahada "oyun bozucu" rol oynadığını bildirdi.

Ukrayna Donanması İlk Bayraktar TB2 SİHA'larını Teslim Aldı"Putin'in görevden alınmasını amaçlamıyoruz"

Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Putin için sarf ettiği "Bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine, İngiltere'nin Rusya'da rejim değişikliği veya Putin'in görevden alınmasını amaçlamadığını belirterek, "Biz sadece Ukrayna halkını korumaya yardım etmek ve onları kesinlikle barbarca ve mantıksız şiddete karşı korumak için yola çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;