GÜNCEL

Twitter hesabından attığı yalan ortaya çıkmıştı, bu kez de köşe yazısında aynı yalana sarıldı

Tarih
02 Mart 2023
İzlenme
Kişi

Birgün gazetesi yazarı Fikri Sağlar'ın, ikinci 'Suriyeli' yalanı da elinde patladı. Daha önce "Kapılar açıldı Suriyeliler geliyor" paylaşımı yapan, yalanı ortaya çıkınca da geri adım atan Sağlar, aynı yalanı köşe yazısına da taşıdı. Hatay'ın demografik yapısının değişmesi için sınır kapıların açıldığını iddia eden Sağlar'ın yalanını, yine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ortaya çıkardı.

Afet sürecinde mülteciler üzerinden dezenformasyonla algı oluşturma çabalarına bir yenisi eklendi.

Birgün gazetesi yazarı Fikri Sağlar kaleme aldığı köşe yazısında, Hatay'ın siyasi nüfusunu değiştirmek adına sınır kapılarının açıldığını ve bu gerçeği dile getirenlere saldırıldığını ileri sürdü.

İddiayı araştıran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Sağlar'ın yalan söylediğini bir kez daha tescilledi.

DMM'nin Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ve hudut karakollarından edindiği bilgiye göre, sınır kapılarından herhangi bir geçiş söz konusu değil. Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırımızı termal kameralar, insansız hava araçları ile 7/24 esasıyla izleniyor. Hudutta herhangi bir hareketlilik ve geçme teşebbüsü de söz konusu değil.

DAHA ÖNCE DE AYNI YALANI SÖYLEDİ, ORTAYA ÇIKINCA GERİ ADIM ATTI

Fikri Sağlar, 12 Şubat'ta da sosyal medya hesabından, yüz binlerce Suriyeli'nin ülkeye getirildiğini ileri sürmüş, DMM Koordinatörü İdris Kardaş, "Açıkça provokasyon yapıyorsunuz. Tamamen yalan söylüyorsunuz. Sınır kapılarımızdan tek tek bilgi aldım. Sınırdan bırakın yüzbinlerce Suriyeli’yi, yeni tek bir kişi dahi gelmedi şu ana kadar." tepki göstererek Sağlar'ı yalanlamıştı.

Sağlar, hemen ardından Tanju Bilgiç'le görüştüğünü belirterek, "Cilvegözü kapısının yardımların gönderilmesi için tek taraflı açıldığını, sığınmacı geçişi olmadığını öğrendim" ifadeleriyle yalan söylediğini itiraf etmişti.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;