DÜNYA

Tuvalet kağıdı kıtlığı yaşayan Avustralya'nın 'en zengin' çifti: 48 rulo yerine yanlışlıkla 48 koli sipariş ettiler

Tarih
06 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Koronavirüs endişesi nedeniyle süpermarketlere akın eden halkın tuvalet kağıdı stoklarını tükettiği Avustralya'da bir aile, internetten 48 rulo yerine yanlışlıkla 48 koli sipariş edince bir anda 'kıtlıktan kurtuldu'.

Tuvalet kağıdı kıtlığıyla boğuşan Avustralya'nın Queensland eyaletindeki Toowoomba kentinde yaşayan Janetzki ailesi, herkes  gibi stok yapmak için internetten sipariş verdi. 

Ancak aile 48 rulo yerine yanlışlıkla 48 koli tuvalet kağıdı satın aldı. Bu da bir anda tam 2304 rulo tuvalet kağıdına sahip olmalarına yol açtı.

Haidee Janetzki, devasa siparişleri eve teslim edilene kadar yanlışlığın farkında olmadığını ve kredi kartı ekstrelerindeki muazzam harcamayı da fark etmediklerini söyledi.

Janetzki, bir oda dolusu koliyi teslim aldığında neler hissettiğini, "Şok oldum, şaşırdım ve biraz da salak gibiydim. Ama bir yandan da ailem ve arkadaşlarım artık bu sorun hakkında endişelenmek zorunda olmadığı için rahatladım" diye açıkladı.

HAIDEE JANETZKI ile ilgili görsel sonucuAvustralyalı aile 48 rulo yerine yanlışlıkla 48 koli tuvalet kağıdı satın aldı ve ortaya bu kare çıktı.

Tüketmek 12 yıl sürecek

Chris Janetzki, eşi Haidee'nin tuvalet kağıtlarından yapılmış bir tahtta, başında bir taçla otururken görüldüğü bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşarak bu devasa teslimatı ölümsüzleştirdi.

Chris, bu tuvalet kağıdı stokunu tüketmelerinin tam 12 yıl süreceğini hesapladıklarını da söyledi. Ancak aile bunun yerine, kolilerin bir kısmını, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bir bağış kurumuna satın aldıkları fiyat üzerinden satmayı planladıklarını belirtti.

Kişi başı alım sınırlandırıldı

HAIDEE JANETZKI ile ilgili görsel sonucuOlası bir koronavirüs salgınına karşı önlem almak isteyen Avustralyalıların marketlere akın etmesi sonucu tüm raflar boşalmış, ülkedeki tuvalet kağıdı stokları da tükenmişti. Bazı marketler bu nedenle alışverişi birkaç paketle sınırlama kararı almıştı. Üreticiler de talebe yetişmek için üretimi 24 saate çıkarmıştı.

Mizahi yayınlarıyla bilinen NT News adlı gazete de tuvalet kağıdı yapılabilecek fazladan sekiz boş sayfa basarak çözüme katkıda bulunmaya çalışmıştı.

 HAIDEE JANETZKI ile ilgili görsel sonucu


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;