DÜNYA

Türkiye’nin hamlesini hazmedemeyen BAE’den garip açıklama

Tarih
18 Haziran 2020
İzlenme
Kişi

Türkiye’nin PKK’yı darma dağın ettiği operasyona ilişkin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından tuhaf açıklamalar geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ve İran'ın Irak topraklarındaki operasyonlarının kınandığı belirtildi.

Bu hafta başında TSK tarafından başlatılan operasyon ile, hem havadan hem de karadan, terör örgütü PKK'ya Irak'ın kuzeyinde ağır darbeler indirildi.

Pençe-Kartal Operasyonu'yla terör yuvalarına büyük darbe vurulduBu durumdan rahatsız olan ve konu ile alakalı açıklama yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, "BAE, kardeş Irak'taki Türkiye ve İran müdahalelerini kınıyor. Kuzey Irak'taki bombalamalar, kardeş Arap ülkesinin egemenliğini ihlal ediyor ve masum sivillerin arasında terörün yayılmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

PKK/YPG'ye el altında yaptığı yardımlarla bilenen BAE, tarafları, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeye, bölgenin barış ve güvenliğini tehdit edebilecek tüm eylemleri durdurmaya çağırdı.

Türkiye'nin operasyonu sonrası açıklama yapan Irak Ordusu, Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasına girmesini kınadıklarını, bunun kışkırtıcı bir eylem olduğunu ve egemenlik ihlali anlamına geldiğini belirtmişti. Arap Birliğinden yapılan açıklamada ise, Irak'ın kuzeyindeki "Türk askeri operasyonunu kınıyoruz" denilmişti. Açıklamada, "İster Suriye, Libya ya da Irak'ta olsun, Arap topraklarına Türk askeri müdahalesi, Arap ülkelerinde endişe, ret ve onaylanmama kaynağı haline geldi" ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: Haber7


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Söför

    19 Haziran 2020 10:22
    0 0
    Elbetteki birgün sıra size gelecektir dünyayı kana buluyan sizler sıranızı bekleyin islamin son ordusunu sizin vatandaşınız çağırdığında orada olacaktır evvel allah
  • BARIŞ

    18 Haziran 2020 21:07
    0 0
    Şu ite bir kemik atın.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;