GÜNCEL

Türkiye'den ABD'nin skandal kararına peş peşe sert tepkiler

Tarih
30 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

çavuşoğlu ile ilgili görsel sonucuÇavuşoğlu, "Bunun yok hükmünde olduğunu kendilerine bildirdik. ABD büyükelçisini de Bakanlığımıza çağırarak hem tepkimizi hem beklentilerimizi söyledik. ABD'de Türkiye'ye karşı alınan iki kararın sebebi, Suriye'de özellikle oyunu bozmamızdır. Bunun intikamını almaya çalışıyorlar." dedi.

hulusi akar ile ilgili görsel sonucuKonuya ilişkin açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "İttifak ruhuna aykırı bir hareket." ifadesini kulandı. Bakan Akar, Rusya ile imzalanan Soçi mutabakatı kapsamında ortak devriyelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı bilgisini paylaştı. (Hürriyet)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa

    30 Ekim 2019 16:53
    0 0
    Sayın Cumhurbaşkanım.. Dik dur eğilme, Allah ve Millet seninle..Amerika'ya en güzel cevap oraya gidilmemesidir. Zaten gidilse de iş değişmeyecek bu fırıldak gene dönecek.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;