GÜNCEL

Türkiye'de sadece bir camide cuma namazı kılınacak

Tarih
27 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Corona virüs önlemleri kapsamında bugün de camilerde cuma namazı kılınmıyor. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Cuma namazlarının yine kılınmayacağı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve Cuma Namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

beştepe cami.jpgTürkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir."

Diyanet açıklamasına göre; Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuyacağı hutbeyi vatandaşlar televizyon aracılığıyla dinleyebilecek. (NTV)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Doğru olan nedir

    28 Mart 2020 03:55
    0 0
    Diyanet işleri başkanı cuma namazını neden seçilmiş ve kimin tarafından seçilmiş kişiler ile kıldı. Fetva veren kendisi fetvayı bozan kendisi. Yapacağı doğru olan TRT ve TRT diyanet TV den tek başına çıkıp imam olarak isteyen herkes evinde TV den cuma namazını kılardı. Herkes kıblesini bilir ve imama uydum der. Sorun olmazdı bazı vatandaşlar da camii avlusunda namaz kılmazdı. Bu virüslü günlerde. Mail adresim [email protected] . Saygılarımla.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;