GÜNCEL

Suudi Arabistan Türkiye'nin İHA ve SİHA'larına talip

Tarih
15 Mart 2021
İzlenme
Kişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, yerli ve milli silahlarla Türk Savunma Sanayii ayağa kalktı.

Tüm dünyada ses getiren SİHA ve İHA'lardan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri envanterine yeni silahlar dahil edilmeye devam ediyor.

Özellikle İHA ve SİHA'larla düzenlenen askeri operasyonlarda adından söz ettiren Türkiye, silah üretiminde gözde ülkeler arasında kendisine yer buldu.

SUUD TALİP OLDU

Son günlerde Suudi Arabistan ve Türkiye'den yapılan açıklamalarda, iki ülkenin ilişkilerinde yeni bir süreç başladı.

Suud medyası da Riyad’ın, Türkiye’den silahlı ve silahsız insansız hava araçları istediğini ve Katar’da iki ülke heyetleri arasında bu yönde bir görüşme gerçekleştirildiğini yazdı.

Ülke medyası, ABD’nin Suudi Arabistan’a verdiği silahların Libya, Yemen gibi üçüncü ülkelerde kullanılmasını yasakladığını ve bu durumun Riyad için ciddi sorun teşkil ettiğini kaydetti.

Suudi Arabistan'ın da bu konuda Körfez'de Katar ile iyi ilişkiler kurmaya başlamasından sonra Türkiye için Katar'dan silah satışları için yoklama yapmasını istedi. (Ensonhaber)

Emekli komutanlar ve savunma sanayii uzmanları, Bayraktar'ın tank sözünü tartışıyor: SİHA'lar tankların devrini kapatarak askeri tarihin yıldızları arasına girdi mi? | Independent Türkçe

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;