GÜNCEL

Skandal karar! CHP istedi, AYM iptal etti

Tarih
29 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından getirilen 'Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun'un bazı maddelerinin iptali için yaptığı başvuruyu karara bağladı. AYM, memuriyete girişte güvenlik soruşturması şartı arayan düzenlemeyi iptal etti.

15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında kamuya personel alımlarında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması kararlaştırılmıştı. Söz konusu soruşturmaya özellikle FETÖ'cüler karşı çıkarken, CHP iptali için Anayasa mahkemesine başvurmuştu. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi skandal bir karar vererek soruşturmayı iptal etti. Karar sonrası FETÖ'cülerin tekrar devlet dairelerinde çalışmasının önü açılmış oldu.

Skandal karar! CHP istedi, AYM iptal ettiFETÖ'cülerin devlete sızmasını engellemek için başlatılmıştı

Memuriyete girişlerde güvenlik soruşturmasının yapılması 657 sayılı Kanunun 48. maddesine eklenen düzenlemeyle olurken yapılan düzenleme sonrasında, sadece mahkeme kararlarına dayalı bilgiler değil, istihbarat birimlerinin tuttuğu ve çoğu aile üyeleriyle ilgili olan sicil fişleri kayıtlar inceleniyordu.

Güvenlik soruşruması iptal edildi

Özelikle FETÖ'cüler tarafından iptal edilmesi için büyük çaba harcanan güvenlik soruşruması ile ilgili CHP Anayasa Mahkemesine iptal için başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza atarak iptaline hüküm etti. Mahkeme, kararında vatandaşların kişisel veri niteliğindeki bilgilerinin memuriyete girişte değerlendirmeye tabi tutulmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;