GÜNCEL

Serdar Tuncer'den özür açıklaması: Hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bir hata

Tarih
28 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

“My Mecra” adlı Youtube kanalının programcısı Serdar Tuncer, son yayınlanan “Çekirdekçiler” programındaki Hz Yunus (A.S) için sarf edilen sözler nedeniyle özür diledi.

'İZAHI MÜMKÜN OLMAYAN BİR HATA YAPMIŞIZ'

Serdar Tuncer, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Son yayınlanan ‘çekirdekçiler’ programında, hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bir hata yapmışız. Konuklarımızdan birisi, Yunus Aleyhisselam için ehli sünnet itikadına ters ve peygamberlerin ismet sıfatıyla örtüşmeyen bir ifade de bulunmuş” ifadelerini kullandı.


Turan Kışlakçı, Yunus (A.s) hakkında şu ifadeleri kullanmıştı;

Peygamber kıssalarının büyük bir içerisine baktığımızda şey var. Mesela Yunus Aleyhisselam’ın cezalandırılmasının ana sebebi kendini ilahlaştırma, ilah görmesinden dolayıdır diyor. Örneğin biz hep şey deriz; o görevini ifa etmedi, ondan dolayı yunus balığının içine atıldı diye. Fakat ayete baktığımızda şunu görürüz; Yunus Aleyhisselam halk niye bana tabi olmuyor? Neden artık benim peşimden gelmiyor? deyip kızıyor. Allah diyor ki ben sana tebliğ ettim. O zafer istiyor. Fakat Allah bunu vermedi diye isyan ediyor ve kendi nefsini ilahlaştırdığı için cezalandırıldı deniyor.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • davut

    29 Kasım 2022 23:59
    0 0
    Demek ki neymiş? Çekirdek çıtlatarak dikkatsizce böyle derin sulara girilmezmiş...İman ve nikah tazelemeleri gerekecek...ALLAH cümlemizi bu tür vahim vartalara düşmekten muhafaza etsin.
  • Yolcu

    29 Kasım 2022 12:54
    0 0
    Ciddi konular çekirdeğe meze olmamalı. Değişik bişey yapıcaz diye saçmalamaya gerek yok
  • Erpınar

    29 Kasım 2022 09:07
    4 0
    Çekirdek çitleme ile dini sohbeti de gördük ya! Yazık ki çok yazık! Hayyam'ı öven, Yunus Aleyhisselam'ı ise yeren bir cümbüş!
  • kyu

    29 Kasım 2022 03:32
    1 0
    Özürü kabahatinden beter bir durum bu. Yani "crop"lasaydı, hiç kimse duymasa, görmese, bilmese demek ki bu gevşeklik yanlarına kâr kalacaktı. Hakikaten "Allah 'ın sopası yok ama..." diye boş dememişler. Bu tiplere oldum olası sempatim yoktu. Bu olay tuzu, biberi oldu. Düzgün bir diksiyonun varsa, güzel şiir okuyup güzel de hikâye anlatabiliyorsan bizim ümmet seni evliya görür hâşâ. Yazık
  • Karayel

    28 Kasım 2022 21:38
    3 0
    Çekirdek sesinden bisey anlasilmiyor merak etme
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;