SİYASET

Selahattin Demirtaş'tan Meral Akşener'in sözlerine cevap

Tarih
09 Eylül 2020
İzlenme
Kişi

CHP eskisi Barış Yarkadaş katıldığı bir televizyon programında terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı.

Yarkadaş Demirtaş'ın "Dışarıda olsaydım bir sabah eşim Başak ile birlikte Meral Hanım’ın evine kahvaltıya gitmek isterdim" sözüne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alıp ağırlarsınız. Kapıdan uğurlanır. Sonra o kan davası devam eder" cevabını verdiğini aktardı.

Demirtaş: PKK'lı cenazesine gitmeyene soruşturma açarım | Yenisöz GazetesiDemirtaş'ın Akşener'in cevabını tasvip etmediğini ve kendi seçmen tabanını düşünerek bunları söylediğini dile getiren Yarkadaş, Demirtaş'ın "Siyasette bu kan laflarının çok konuşulmasından yana değilim. Ama Meral Hanım'ın söylemi doğru değildi. Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdanı duruşumu ortaya koydum" dediğini anlattı.

Demirtaş'tan Akşener'e yanıt: İyi niyetimi ortaya koydumYarkadaş ayrıca Demirtaş'ın Akşener'in sözlerine çok fazla içerlemediğini çünkü Akşener'in bulunduğu konumu iyi bildiğini söylediğini belirtti. Öte yandan Demirtaş'ın "kahvaltı" çağrısına Akşener'in göz kırpması "HDP ve İYİ Parti yeniden seçimlerde ittifak mı olacak?" sorusunu beraberinde getirdi. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;