GÜNCEL

Savcı Sayan böyle duyurdu! Ağrı Belediyesinden dini nikah kararı

Tarih
07 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi

1 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin aldığı Ağrı Belediyesi'nde dini nikah ve resmi nikah birlikte kıyılmaya başlandı. Uygulanma, nikah görüntülerinin paylaşıldığı Ağrı Belediyesi ait sosyal medya hesaplarından, "Ağrı Belediyesi'nden Yeni Uygulama; Dini ve Resmi Nikah Birlikte Kıyılabilecek" diye duyuruldu.

Yeni dönemin ilk dini ve resmi nikahı birlikte kıyılan çifti Fatma ve Rojhat oldu. İlk olarak imam tarafından dini nikahları kıyılan çiftin resmi nikahı da Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından kıyıldı.

Çifte hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Sayan, "Bundan sonra Ağrı Belediyesi olarak önce dini nikah sonra resmi nikah kıyacağız. Dini ve resmi nikahı ailelerin isteği üzerine birlikte kıyacağız. İsteyen aileler müracaat ettiklerinde belirtecekler. Ağrı Belediyesi olarak yapacağımız bu uygulama ile önce dini nikahlarını kıyacağız sonra da belediye olarak resmi nikahlarını kıyacağız. Allah hayırlı ve uğurlu etsin"açıklamalarında bulundu.

İMAMLARA NİKAH KIYMA YETKİ VERİLMİŞTİ

2017'de AK Parti'nin Meclis'e sunduğu imamlara nikah kıyma yetkisi veren tasarı yasalaşmıştı. Yasaya göre bakanlık il ve ilçe mühtülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisi verebiliyor.

Düzenlemeye göre 2015'te Anayasa Mahkemesi kararıyla Türk Ceza Yasasından çıkarılan, "resmi nikâh olmadan imam nikâhı yapılması" ve "evlilik cüzdanını göstermeden imam nikâhı yapılması" suçları da yönetmelikten de çıkarılmıştı.(Haber7)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • zanpinoz

    08 Temmuz 2019 00:04
    0 0
    Savcı sayan dan Allah razı olsun.
  • ayhan yılmaz

    07 Temmuz 2019 15:16
    5 0
    savcı sayan adam gibi adam. chp de olsada adam Ak Parti de olsada adam.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;