GÜNCEL

Sarıgül: Seçimden sonra ittifaklar dağılacak. Bu seçimin sonuçları birkaç yıl içinde yeni seçimlere neden olabilir

Tarih
03 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin eleştirilerde bulundu.

Depremzedelerin zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını savunan Sarıgül, "Bölgede sorunlar devam ediyor ama deprem gündemden düşüyor. Türkiye Değişim Partisi olarak depremzede vatandaşlarımızı unutmadık, unutturmayacağız." diye konuştu.

NATO'nun, ABD'nin zorlamasıyla genişlediği görüşünü paylaşan Sarıgül, şöyle devam etti:

"NATO genişledikçe yeni riskler ortaya çıkıyor. Yeni risk ve tehditler de silah satışını arttırıyor. Dünya barışı için bir numaralı tehdit ABD'dir. TBMM, geçen hafta Finlandiya'nın NATO'ya girmesine onay verdi. TBMM'nin 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi ABD'ye karşı dik durması lazımdı. Ülkemizdeki Suriyeliler, NATO üyesi ülkeler arasında paylaşılmadan, Finlandiya'nın NATO'ya girmesine izin vermemeliydi."

En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması gerektiğini belirten Sarıgül, diğer emeklilere de aynı oranda zam yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Mustafa Sarıgül, siyasette ittifaklara ilişkin görüşlerini, şu sözlerle dile getirdi:

"Hangi ittifak kazanırsa kazansın, seçimlerden sonra ittifak siyasetinin sona ereceğine inanıyorum. 14 Mayıs seçim sonuçları birkaç yıl içinde yeni seçimlere neden olabilir. Türkiye Değişim Partisi olarak çizgimizi bozmadan, vatan, bayrak, hudut birliği diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu seçimlerde ülkemiz, milletimiz ve Cumhuriyetimiz için en doğrusunu yapacağız."

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;