SAADET Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AİHM'in eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tutukluluğunun sona ermesi kararını tanımayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın AİHM sözlerini değerlendirdi. "Sayın Cumhurbaşkanı cezaevine düştüğü zaman 'muhtar olamazsın' söylendiğinde AİHM'e gitmişti" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti:
TANIMAYABİLİRSİN AMA... "Bugün diyor ki 'AİHM kararını tanımam', tanımayabilirsin. Ben AİHM'in her zaman isabetli karar verdiğini söylemem ama bir konuda bir karar verilmişse, bu konu üzerinde hükümetin ciddiyetle durması icap eder. Çünkü kendi itibarını o kararlarla ölçüyorlar dışarıda. Birine uymayabilirsiniz ama bu kural haline gelirse Türkiye'de, hukuk mekanizması işlemiyor manasına gelir ve bunu da kimse unutmaz."
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?.. AİHM, Demirtaş'ın serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması gerektiğine hükmetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararla ilgili olarak, "Bizi bağlamaz. Karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz" açıklamasında bulunmuştu. Bugünkü muhtarlar toplantısında da AİHM kararını eleştiren Erdoğan, "Bunun adı özgürlük değil, düpedüz terörperestliktir, terörist seviciliktir" demişti.
YORUMLAR
4725 kez izlendi
1677 kez izlendi
1145 kez izlendi
632 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.