GÜNCEL

Rusya, Belarus'a iki S-400 gönderdi. Su-35 savaş uçakları da bu ülkeye gönderilecek.

Tarih
21 Ocak 2022
İzlenme
Kişi

Ukrayna ile gerilim yaşadığı bir dönemde Rusya'dan kritik hamle geldi.

Askeri tatbikatlar için Belarus’a iki S-400 hava savunma sistemi gönderildi.

TATBİKATTA YER ALACAK

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, S-400’lerin Belarus’ta Rusya ile düzenlenen "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikata katılacağı belirtildi.

FÜZE SİSTEMLERİ, SAVAŞ UÇAKLARI...

Açıklamada, tatbikat için S-400’lerin yanı sıra "Pantsir-S" hava savunma füze sistemleri ve 12 "Su-35" savaş uçağının Belarus’a gönderileceği kaydedildi.

"Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikat, 10 Şubat’ta başlayacak.

"RUS ORDUSU UKRAYNA'YA GİRECEK" ENDİŞESİ

Rusya ve Ukrayna tarafında yaşanan askeri hareketlilik, Rus ordusunun Ukrayna'ya gireceği kaygılarını artırıyor.

ABD basınında yer alan haberlerde ise Letonya, Litvanya ve Estonya'ya, ellerindeki ABD menşeli silahları Ukrayna'ya destek amacıyla göndermelerine izni verdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'dan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

"UKRAYNA'YA SİLAHLAR VE ASKERLER KONUŞLANDIRILIYOR"

Öte yandan Rusya'nın Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Alexander Lukashevich, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya silah ve askeri personel sevk ettiği haberlerini endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Viyana'daki AGİT toplantısında konuşan Lukashevich, "Bazı NATO üyesi ülkelerin Ukrayna'ya ölümcül silah ve askeri personel konuşlandırmasını hızlandırdığı yönündeki haberler bizi endişelendiriyor. Sadece bu hafta, güdümlü füze sistemleri taşıyan birkaç İngiliz askeri uçağı Kiev'e indi." ifadelerini kullandı.

"KANADA ÖZEL HAREKAT BİRLİĞİ UKRAYNA'YA GÖNDERİLDİ"

Rus temsilci, ABD askeri nakliye ve keşif uçaklarının Ukrayna semalarında her zamankinden daha sık göründüğünü vurguladı.

Lukashevich, "Ayrıca, Kanada özel harekat birliğinin Ukrayna'ya hava yoluyla gönderildiği ve daha fazla silah göndermek için hazırlıkların yapıldığı yönündeki haberlerden de endişe duyuyoruz. Orada ne yapacaklar?" diye konuştu.

"DÜNYA İÇİN FELAKET OLUR"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya olası saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İngiltere'nin Ukrayna egemenliğine verdiği desteği yineleyen Johnson, "Rusya, Ukrayna'ya hangi ölçekte olursa olsun herhangi bir saldırı yaparsa bu sadece Rusya için değil, dünya için de bir felaket olur." dedi.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;