GÜNCEL

Rize’de sel ve heyelan felaketinin fotoğrafları

Tarih
15 Temmuz 2021
İzlenme
Kişi
 Rize'de dün başlayan şiddetli yağışlar, şehirde sel ve heyelana neden oldu. Bazı evler heyelan nedeniyle yıkılırken, birçok araç da toprağın altında kaldı.

Rize’de, 7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel afetinde dereler saniyeler içerisinde taştı. Kentte birçok derede su seviyesi kısa sürede metrelerce yükseldi.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından da bir kadının cansız bedeni dün gece geç saatlerde çıkartılmıştı. Bununla birlikte afette yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Yüksekköy'deki 3 kişinin yanı sıra dün akşam saatlerinden itibaren kayıp oldukları bildirilen Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde ise 1 kişiyi arama çalışmalarına ise devam ediliyor.

Dün öğleden sonra başlayan yağışların yarattığı tahribatın bilançosu ise gün ışıdığında ortaya çıktı. Birçok otomobil ve kamyonun toprak altında kaldığı görülürken, evlerin ve iş yerlerinin de sular altında kaldığı saptandı.

Kentte sel ve heyelanlar sonucu 72 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri yol ağında toplam 29 iş makinesi ve 50 personelle yol açma çalışması yürütüyor. Karayolları ağında hasar gören 6 farklı noktada onarım çalışması başlatıldı.

Çayeli’nin Büyükköy beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu ilçesinde 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinden 3 kişi, merkez Karayemiş köyünde 30 kişi, Ambarlık köyünden ise 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişi tahliye edilip güvenli bölgeye ulaştırıldı.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;