DÜNYA

Pompeo'dan İsrail'e Çin uyarısı

Tarih
14 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ardından koalisyon ortağı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Tel Aviv'den ayrılmadan önce İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'na (KAN) konuştu.

"İSRAİL, ÇİN İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAMALI"

Verdiği demeçte Pompeo, Çin Komünist Partisi'nin (Pekin hükümeti) İsrail'in altyapısıyla herhangi bir bağlantısı olmasını istemediklerini söyledi.

Çin'in arka kapısı: İsrail"İsrail'in Çin ile iş birliği yapması, Washington'un Tel Aviv ile önemli projelerde çalışmasını tehlikeye atıyor." diyen Pompeo, bu konuda Netanyahu ile görüştüğünü ve ona Çin'le iş birliğinin İsraillileri tehlikeye attığına dair bazı istihbarat bilgileri verdiğini kaydetti.

Pompeo, Netanyahu'dan hoşnut edici tepkiler aldığını, ancak konunun hala tartışma sürecinde olduğunu aktardı.

POMPEO'NUN İSRAİL TEMASLARI

Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyareti kapsamında dün sabah İsrail'e gelen Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile "Yüzyılın Anlaşması" planı da dahil olmak üzere pek çok konuyu görüşmüştü.

Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile görüşmesinin ardından "İsrail Bugün" Gazetesi'ne verdiği demeçte, "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini ilhak etmeye karar verme hakkı olduğunu" ifade etmişti.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;