GÜNCEL

Öyle bir şey keşfetti ki... 3 yıldır tarlaya insan saçı döküyor!

Tarih
27 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi

Zonguldak Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde Fındık Üreticiliği yapan Bozkurt, fındık bahçesine yabani domuzlardan korumak için berberlerden topladığı saçları tarlasında bulunan fındıkAğaçların dalların arasına koyarak, domuzların tarlaya girmesini engelliyor. Üretici Ünver Bozkurt, Temmuz aylarında fındığın tam olgunlaşma aşamasında olurken, domuzların bahçesine girerek talan ettiğini, böylece çiftçiye çok zarar verdiğini söyledi.

Bu duruma karşı kendince bir taktik geliştiren Ünver Bozkurt, üç sene önce geliştirdiği saç kıllarını kullandığı andan itibaren tarlasını yabani domuzlar girmediğini ileri sürdü.

Çiftçilerin bu yöntemle uyguladıkları saç kıllarını ağaçlarına asarak, mahsulleri yiyen domuz sürülerine karşı mücadele başlattıklarını kaydeden Ünver Bozkurt, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar. İnsan saçları da koku verdiği için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum. Kurtulmuş olduk. Berberlerden topladığım insan saçlarını tarlamın çevresine etrafına döktüm. Daha sonra beklemeye başladım, bu yöntemle başarılı oldum. Uyguladığım bu yöntemle saçların üzerinde insan kokusu olduğu için domuzlar fındık bahçesine zarar vermiyor. Bu uygulamaya yaklaşık Üç yıldır yapıyorum . Bu yöntemle kesinlikle herhangi bir zarar görmeden fındığımı hasat sonunda fire vermeden topluyorum. Diğer çiftçilere de böyle yapmalarını tavsiye ederim" dedi.

Kaynak : Yeni Akit

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    27 Temmuz 2019 16:33
    0 2
    domuzlarımızı karıştırmıyalım da bunlara yazık ama. fındik yiyemiyorlarsa, bizim domuzcular nasıl olacak. eksik beslenecekler. var burda bir AKPli eli demek. domuz yemesinler diye mi yaparlar bunu.DOMUZ DİŞİSİNİ KISKANMAZ dediğimde ankarada çalıştığım büyük A.otelinin genel müdürü,amaaan hemen senin hanıma yedir ki,seni bu kadar kıskanmasın demişti.GENEL MÜDÜRÜM,TÜRKİYE ÇAPINDA ÇOK KALİTELİ VE İNGİLTERE EGİTİMLİ BİR MÜDÜRDÜ.selam olsun
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;