GÜNCEL

Otomobil'de yeni ÖTV oranları! Resmi Gazete'de

Tarih
13 Ocak 2022
İzlenme
Kişi

Otomobiller için uzun zamandır beklenen ÖTV matrah güncellemesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı, ÖTV matrahı artırılıp ara dilimler getirildi.

Matrah güncellemesi ve yeni ara dilimlerin etkisiyle otomobillere indirim gelecek. Bu düzenleme, A, B ve C segment pek çok otomobilin fiyatına indirim olarak yansıyacak.

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen otomobiller için yüzde 45,50,80 şeklinde üç farklı ÖTV oranı uygulanıyordu. Yeni kararla birlikte yüzde 45, 50, 60, 70 ve 80 şeklinde beş farklı ÖTV uygulanacak.

FİYATLARDAKİ ANİ ARTIŞLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Daha önceki düzende, yüzde 50'lik ÖTV oranı uygulanan otomobillerin yüzde 80'lik dilime geçmesiyle birlikte fiyata ciddi oranda zam geliyordu. Şimdi yeni ÖTV oranlarıyla birlikte fiyatlardaki ÖTV kaynaklı ani artışların önüne geçilecek.

Motor silindir hacmi 1600 cm3'ün üzerindeki otomobillerin ÖTV matrahında ve ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu otomobillerde eski oranlar uygulanmaya devam edecek.

Motor silindir hacmi 1600 santimertre küpü geçen fakat 2 bin santimetre küpü geçmeyen otomobillerde de ÖTV oranları ise şöyle;

- ÖTV matrahı 130 bin TL'yi aşmayanlar yüzde 45'lik vergi diliminde olacak.

- ÖTV matrahı 130 bin TL'yi aşıp, 210 bin TL'yi aşmayanlar yüzde 50'lik vergi diliminde yer alacak.

- ÖTV matrahı 210 bini aşan araçlarda ise vergi oranı yüzde 80 olarak uygulanacak.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;