SİYASET

Oğuzhan Asiltürk: İran İslam İnkılabı, Asr-ı Saadet’e giden yolun önünü açan umut verici bir gelişmedir

Tarih
18 Şubat 2019
İzlenme
Kişi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İran İslam İnkılabı’nın 40.yılında İstanbul’da düzenlenen sempozyumda konuştu.

Asiltürk, Erbakan Hoca’nın 70’li yıllarda gözlem yapması için kendisini İran’a gönderdiğini söyleyerek bir anısını anlattı: 

“O dönem içişleri bakanı olarak gittim. Bir otelde konakladık ve aylardan Ramazan’dı. Sahur bekledim soran eden olmadı. Görevliye sorduğumda bu otelde oruç tutan olmaz dedi. Ertesi gün Şah’ın içişleri bakanı ile yaptığım görüşmede baktım yiyor içiyor. Bir de bana dedi ki siz de alır mısınız, artık dayanamayarak ‘Ramazan ayındayız’ beyefendi diye çıkıştım’. Yani Şah zamanı böyle bir zamandı. İslami değerlere savaş açılmıştı.” 

Oğuzhan Asiltürk: İran İslam İnkılabı, Asr-ı Saadet’e giden yolun önünü açan umut verici bir gelişmedirDevrim sonrası İranlı bir öğretmen ile bir araya geldiklerini kaydeden Asiltürk ‘Bize, eskiden komünist, TUDEH’çi olduğunu, ancak yeni yönetimden etkilenerek İslamcı olduğunu söyledi’ dedi. 

Peygamber Efendimiz’in Asr-ı Saadet’in yeniden doğacağını müjdelediğini belirten Asiltürk, ‘İran İslam İnkılabı tam da bu müjde bağlamında umut verici bir gelişmedir. Bakın ümitvar olmalıyız. Belki biz göremeyeceğiz, ama gençler görecek Asr-ı Saadet yeniden tesis edilecek. Bunun için İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye’de Milli Görüş bütün azmiyle çabalıyor’ ifadelerini kullandı.(islamianaliz)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;