Yaşanan hendek terörü sırasında adeta tamamen tahrip olan elektrik şebekesi, ciddi yatırımlar sonucunda yenilenen Nusaybin’de, birçok mahallede iletim hatları yer altına alınarak, buna entegre biçimde alçak gerilim sayaç otomasyon panoları kuruldu.
Kaçak kullanımı önleyerek enerji kalitesinin artmasında önemli rolü bulunan panolardan, vatandaşların büyük bir kısmı memnun iken, kullandığı elektriğin bedelini ödemek istemeyen kesimler ise bu panoları hedef aldı.
15 GÜNDE 87 PANO KIRILDI
Son 15 gün içerisinde ilçenin Devrim, Barış ve 8 Mart mahallelerindeki 87 pano saldırıların hedefi oldu. Saldırı düzenlenen panolardan 52 tanesi tamamen kullanılamaz hale gelirken, 35’inin ise şalter ve kablolarının yanı sıra abonelere ait sayaçların bazıları söküldü.
Aynı süre içerisinde, abonelere enerji dağıtan panoları besleyen 2 kesici ölçüm kabinine giren kimliği belirsiz kişiler, burada bulunan bakır aksamları çalarak yapılara zarar verdiler.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Dicle Elektrik Nusaybin İlçe Müdürlüğü yetkilileri, durumu güvenlik birimlerine bildirirken, ayrıca sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulundular. Bunun üzerine ilçede, elektrik şebekesine yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilerek, yakalanabilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.
YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Bu arada, Dicle Elektrik Dağıtım tarafından saldırı sonucu tahrip olan panoların yenilenmesi için çalışmalara başlandı.
YORUMLAR
723 kez izlendi
790 kez izlendi
561 kez izlendi
2082 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.