GÜNCEL

New York karla mücadele ederken belediye başkanı, Virgin Adaları'nda tatilde olduğunu söyledi. "Depresyondaydım, tatile çıktım. Tepki gösterecek ne var bunda"

Tarih
29 Aralık 2022
İzlenme
Kişi

Amerika'nın geneli, "nesilde bir kez görülen" kar fırtınasıyla mücadele ediyor. Özellikle New York eyaleti adeta donmuş durumda. Sadece New York'un Erie/Buffalo kentinde 37 kişi yaşamını yitirdi. ABD genelinde ölü sayısı ise 60'ın üzerinde.

New York Valisi Kathy Hochul, "Buffalo'ya gitmek bir savaş alanına gitmek gibi. Yolların kenarlarındaki arabaları görmek şoke edici" dedi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın düzenlediği basın toplantısından bir kare

BİDEN VE ADAMS TATİLDEYDİ

Başta New York olmak üzere ABD kar fırtınasının etkisi altındayken, Başkan Joe Biden ve New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Virgin Adaları'na tatile gitmesi tartışmalara neden oldu.

Biden, özellikle de Cumhuriyetçilere yakın medya tarafından hedef alınırken; tatile gittiği için tepki çeken New York Belediye Başkanı Adams'ın kendisini savunma şekli, ABD kamuoyundan daha fazla tepki görmesine sebebiyet verdi. Tatil dönüşü basın toplantısı düzenleyen Adams, gazetecilerin "Kar fırtınası sırasında neredeydiniz?" sorusuna "Virgin Adaları'ndaydım" diye cevap verdi.

"YARDIMCIM ŞEHİRDE SİZLERE BİLGİLERİ VERDİ"

Açıklamalarına devam eden Adams, "Geçen yıl gerçekten depresyondaydım. Bu şehre tüm yıl bağlı kaldıktan sonra, iki günümü annemle geçirmeye karar verdim. Bu şehirden uzakta geçirdiğim iki güne nasıl tepki verdiğinizi izlemek gerçekten endişe vericiydi. İyi bir iş-yaşam dengesini hak ediyorum. Özel zaman geçirmeyi hak ediyorum. Şehir tüzüğünün hiçbir yerinde New York basınına nerede olduğumu bildirmem gerektiği yazmıyor. Şehir tüzüğü ortada. Benim yokluğumda bu şehirden sorumlu kişi birinci belediye başkan yardımcısıdır. O buradaydı ve sizlere kentte neler olup bittiğine dair bilgileri aktardı. Şehir tüzüğünü takip ettik" dedi.

Söz konusu kar fırtınası, eyalet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak görülüyor.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;