GÜNCEL

Muharrem İnce'den Millet İttifakı'na: Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız

Tarih
29 Haziran 2022
İzlenme
Kişi


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce’nin açıklamalarında öne çıkan başlıklardan biri Millet İttifakı’na yönelik eleştirileri oldu.

Muhalefetin, millete güçlendirilmiş parlamenter sistem yalanları söylediğini belirten İnce, Libya tezkeresine CHP’nin ‘hayır’ demesinin Atatürk’ün partisine yakışmadığını söyledi.

DHA’nın haberine göre İnce, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye millete yalan söylüyorlar. Üyeye yetki vermeden, milletvekilini güçlendirmeden parlamenter sistem güçlenmez.

“Kendine güvenen biri varsa çıkar aday olur”

Milletvekillerinin hepsini genel başkanlar seçecek. Geçin bu işleri. Siz güçlendirilmiş genel başkanlarsınız. Gelin Memleket Partisi'ni örnek alın. Cumhurbaşkanı adayını üyeler belirleyecek. Kendine güvenen biri varsa çıkar aday olur. Meclis'i güçlendirmeden bu sistem olmaz. 20 yıldır palavra dinledik yenisine ihtiyaç yok. Türkiye'nin yeni bir yola ihtiyaç var.

“Dağılırsınız siz, Erdoğan'ı yenseniz ne olacak…”

Bir aday bulacaklar onu 6 parti başkanı yönetecekmiş. Libya tezkeresine İyi Parti 'evet', CHP 'hayır' oyu verdi. Atatürk'ün partisine bu tezkereye 'hayır' oyu vermek yakışmadı. Mavi Vatan'a karşı mısınız siz? Bu 6'lı masa adayını seçtirmiş olsaydı bu tezkereye Cumhurbaşkanı ne diyecekti? Siz daha bu konuda anlaşamamışsınız. Dağılırsınız siz, Erdoğan'ı yenseniz ne olacak…

“Siz 11 ay bile dayanamazsınız”

Türkiye'de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz 11 ay bile dayanamazsınız. Atatürk tartışılmayacak, Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışılmayacak, terörün her türlüsüyle mücadele edilecek, bunları konuşacaksınız. Erdoğan'dan kurtulmalıyız. Tarımı kim bitirdi? Ekonomiyi kim bitirdi? Suriyeliler Davutoğlu'nun döneminde gelmedi mi? Ekonominin bu hale gelmesinde Babacan'ın payı yok mu? Türkiye'nin yeni bir duruşa ihtiyacı var. Onlar tıpış tıpış oy verilecek bir aday arıyorlar. Öyle bir adayı aday yaptıkları gün Memleket Partisi zirve yapacak. Bizi çökertmek için bazılarına milletvekili sözü verip operasyon çekmek istiyorlar. Alayınız gelse yapamazsınız. Türkiye'nin dik duruşlu partisiyiz ne yapacağımızı biliyoruz.

“19 partiye mektup yazdım”

Tarım, gıda, beslenme, ekmek, su sıkıntıları geliyor. Ekmek 10 lira olacak bu gidişle. Çözüm önerisi hazırladık. Siyasi partilerin genel başkanlarından randevu istedim. 19 partiye mektup yazdım. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Türkiye'nin belirleyici gücü olacağız. Önümüzdeki dönemde meydanlar açıldığında otobüsün üstüne çıktığımızda tıpış tıpış adaylar karşısında yürekli adaylar olduğunu herkes görecek.

“Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden tartışma yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum”

'Asgari ücret sizce ne kadar olmalı?' sorusuna da yanıt veren İnce, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden yaşanan tartışmayı doğru bulmuyorum. Milletvekili emeklileri arasında en yüksek maaşı alan Kılıçdaroğlu'dur. Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden tartışma yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kanunu zamanında yanlış yapmışlar. Emekli milletvekilleri 18 alırken, genel müdürlük yaptığı için kendisi 25 alıyor. Bunu konuşmuyor. Cumhurbaşkanı'nın maaşa bile ihtiyacı yok. Masrafı mı var? Kiraya yüzde 25'ten fazla zam yapılmaması için kanun çıktı. 'Doğalgaza, benzine, şekere, elektriğe de yüzde 25'ten fazla zam yapılamaz' diye bir kanun çıkar. Vatandaşa, 'Ben devlet olarak yaparım ama sen yapamazsın' diyor. Otobüs bileti artık taksitle. Böyle bir ortamda asgari ücrete miktar belirtmek de yanlış. Ülkenin ayarı kaçtı."

6'lı masaya davet edilmediğini belirten Muharrem İnce, "Türkiye'yi İzmir'e benzetirsek, Türkiye'yi mutlu ederiz." dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;