GÜNCEL

Metin Akpınar, Menderes'i idam eden darbecilerin adeta postallarını yaladı!

Tarih
06 Ekim 2021
İzlenme
Kişi

'Sanatçıların her zaman eleştiride bulunduğu ve isyan ruhlu' olduğu söylemi üzerinden eleştirilerini sadece AK Parti’ye yapan sözde sanatçıların darbe güzellemesine bir yenisi daha eklendi. 

Darbe anayasasına güzellemede bulundu

Sanattan ve düşünceden vazgeçmemek gerektiğini vurgulayan Metin Akpınar, gerçekleştirdiği bir konuşmada darbe şakşakçılığı yaptı. Türkiye’nin tarihine kara bir leke olarak geçen ve Adnan Menderes’i idam eden darbecilerin yaptığı 1961 Anayasası'na güzellemede bulunan Akpınar, darbe anayasasını 'dünyanın en mükemmel anayasası' olarak takdim etti.

Metin Akpınar tiyatroya geri dönüyor oyun belli değil ama sahne belliCHP'lileri kızdıracak açıklama

Cumhuriyet’in ilk yıllarında henüz Mustafa Kemal hayatta iken 1936 yılında İtalya’dan kanun alındığını söyleyerek CHP’lileri kızdıracak açıklamada da bulunan Akpınar, "1936’da faşist İtalya’dan aldığımız ceza kanunu ile sanatı ve sanatçıları yargıladık." ifadelerini kullandı.

Birçok sanatçı ismin hapishanelerde süründüğünü ve film ve oyunların yasaklandığını belirten Akpınar konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bütün bu değişiklik içerisinde değişmeyen tek şey, siyasi iktidarın düşünce özgürlüğü karşıtlığı, ifade özgürlüğü karşıtlığı.

Erdoğan'ı tehdit edip darbe imasında bulundu

Metin Akpınar 'hakaret' davasında savunma yaptıÖte yandan Metin Akpınar, daha önce Halk TV’de Uğur Dündar’a konuk olduğu programda "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edip darbe imasında bulunmuştu.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Emir Han

    10 Ekim 2021 16:41
    0 0
    Bu bunak dinazorlara niye takılılyorsunuz ki? Bunları haber yapmanız bşle sizin ayıbınız diye düşünüyorum.
  • salih eskiköy

    09 Ekim 2021 15:25
    0 0
    hooooşt köpeeeek
  • Namyelüs

    07 Ekim 2021 18:33
    1 0
    Müslüman görünümlü Amerikan oğlanları ile Atatürk'çü görünümlü Amerikan oğlanlarını hala tanımayan var mı?
  • kulobal

    06 Ekim 2021 14:13
    3 0
    hayret! postal yalamak o kadar da yüksek kalorili bir beslenme şekli değil ama büyük üstad! bir türlü fazla kilolarından kurtulamadı. Demek çok işe yaramayan çene kasları yerine kaba etleri çalıştırmak gerekiyor. Bu tavsiyemizi dikkate alsa iyi eder.
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;