GÜNCEL

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi

Tarih
03 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

Türkiye'nin yarım asırlık hayali gerçek oldu.

Yerli ve milli araç Togg artık hayal değil.

Togg artık teslimata başladı...

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiÖn sipariş süreci tamamlanan Togg’un hak sahibi olan 20 bin kişi belirlendi.

177 binden fazla başvurunun yapıldığı çekilişle 20 bin kişi teslimat için hak kazandı.

Bu kapsamda ilk siparişi, hayalin gerçekleşmesinde en büyük pay sahibi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan vermişti.

Biri Anadolu diğeri Gemlik model iki araç bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne getirildi.

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiCumhurbaşkanı ilk Togg'u teslim aldı

Türkiye'nin en büyük hayallerinden biri olan yerli üretim araçların ilk ikisi Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'a törenle teslim edildi.

Külliye bahçesine çekilen araçlardan Gemlik olan Erdoğan'ın makam aracı olarak kullanılacak. Aracın plaka bölümüne Cumurbaşkanlığı forsu yerleştirildi.

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiPlakada EE ayrıntısı

Anadolu modeli ise şahsi aracı olacak.. Emine Erdoğan adına tescillenen kırmızı renkteki aracın plakasındaki EE ibaresi ise dikkat çekti.

Araçları teslim alan Cumhurbaşkanı kısa bir konuşma yaptı.

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiKülliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi"Togg'u bugünden itibaren yollarda görmeye başlıyoruz"

"Tekerine taş değmesin" diyen Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Togg, ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi.

Devrim otomobili için yürütülen tezviratın kat be kat fazlası Togg için yapıldı. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı.

Togg tüm testleri alnının akıyla vermiş, elektrikli araç güvenlik testinden tek seferde geçmeyi başarmış özel bir otomobildir. İnşallah bugünden itibaren Togg'u yollarda görmeye başlıyoruz. Tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Adeta eline kına yakılıp ana ocağından uğurlanan askerler gibi, kuşağı bağlanıp baba evinden çıkarılan gelinler gibi milletimizin göz bebeği olan Togg'u da milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg.

Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum.

Makam otomobili olarak 'Gemlik'i kullanacağım. Devrim otomobilinden sonra bize devrin otomobilini üretmek nasip oldu. Sadece Türkiye'de değil, dünya yollarında da devrin otomobili Togg'umuzu izleyeceğiz.

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiEmine Erdoğan: Ülkem adına gurur duyuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, "Tarihi bir anı paylaşıyoruz, arabanın kullanımı çok rahat, ülkem adına gurur duyuyorum." diye konuştu.

Külliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiKülliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiKülliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildiKülliye'ye çekilen Togg'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;