GÜNCEL

Kremlin'den tank sevkiyatına dair son dakika açıklaması: Savaşa dahil oldular

Tarih
26 Ocak 2023
İzlenme
Kişi

Kremlin: ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz

 

 

 

ABD ve Almanya'nın aylardır süren tartışmaların ardından Ukrayna'ya tank gönderme kararı aldı. 

ALMANYA DÜN ONAY VERDİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz dünUkrayna'ya Leopard tanklarının sevkiyatına onay verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Almanya Başbakanı Scholz, hedeflerinin kısa sürede Ukrayna ordusu için 2 adet Leopard 2 taburu kurmak olduğunu açıklarken, ilk etapta 14 tankın teslim edileceğini duyurdu.

UKRAYNA'YA 100 TANK GÖNDERİLECEK

Kiev yönetimine bir destek de ABD’den gelmiş, ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya 31 Abrams tankı temin edileceğini açıklamıştı. Toplamda 100 kadar tankın ilk etapta Ukrayna’ya teslim edilmesi planlanıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya "Leopard" tankı göndermesi halinde Almanya ile ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceği açıklamasını yapmıştı...

ÇATIŞMAYA DOĞRUDAN MÜDAHİL OLDULAR

Kremlin'den gelen yeni son dakika açıklamasında "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;