SİYASET

Koronavirüs üzerinden algı peşinde olan CHP'ye tepki

Tarih
13 Mart 2020
İzlenme
Kişi

CHP Milletvekili Özgür Karabat, Türkiye’nin IMF yardımından yararlanmak için gece yarısı vakayı açıkladığını iddia ederken, bir diğer CHP’li Abdüllatif Şener de, “Eğer koronavirüs bu hızla yayılır ve etkisini 6 ay sürdürürse, hiçbir ülkede hiçbir iktidar ayakta kalamaz” paylaşımıyla hükümete ömür biçti.

Akit’e konuşan siyasiler ise CHP’lilerin algısına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı, virüs ile ilgili tüm tedbirleri alıp, vatandaşları doğru bilgilendirirken CHP ise algı oluşturmaya çalışıyor. CHP Milletvekili Özgür Karabat, Türkiye’nin IMF yardımından yararlanmak için gece yarısı koronavirüsü açıkladığını iddia ederken, bir diğer CHP Milletvekili Abdüllatif Şener ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümete ömür biçti.

abdullatif şener korona ile ilgili görsel sonucuAymazlıktır, terbiyesizliktir

CHP’ye tepki gösteren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, şunları dile getirdi: “Dünya’da ilk defa hiçbir ülkenin yapmadığı işi Türkiye’de Sağlık Bakanlığı yaptı. 31 Aralık’ta Çin ilk vakayı bildirdiğinde Türkiye hemen 15 Ocak’ta bir bilim kurulu kurarak, bu işle ilgili ülkeyi korumanın, halkı korumanın tedbirleri neyse bunları halka söylemeye başladı. Hepsini halkın eğitimini, halk sağlığının nasıl olacağını eğitmeye çalıştı. Zaten bu konudaki Sağlık Bakanlığımızın başarısını sadece biz demiyoruz, Dünya Sağlık Örgütü de takdirle karşıladı. Onlar da teyit etti zaten. Şimdi öyle bir başarı ortadayken, tüm dünyada ortaya çıkıp aylar sonra Türkiye’de bir vakanın gözükmemesi diye bir şey yok. Dünya global bir yer. Her yerden ülkemize gelen insanlar var. Bunları da kontrol altına almak için de ocak ayının ilk haftasında havaalanlarında termal kameralarla gelen bütün yolcuları kontrol etmeye başladı. Amerika bunu daha yeni yapıyor. Bunlar hep büyük bir başarı. Sağlık başarısı. Bunu baltalamaya, bunu iç siyasette malzeme yapmak büyük bir aymazlık büyük bir terbiyesizliktir. Öyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Sağlık Bakanlığımız ilk günden beri tüm tedbirleri aldı. Bütün dünyada takdir gördü. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da hep şeffaf oldu. Gece yarısı çıktı açıklama yaptı. CHP’nin bu yaptığı başarıyı gölgelemektir. Sağlık Bakanlığı’nın bu davranışını takdir etmek yerine gidip başka yere bağlamak terbiyesizliktir.”

özgür karabat korona ile ilgili görsel sonucuSıkıntı olursa bayram edecekler!

Ülkede kaos ve panik oluşturmaya çalışıldığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise şunları ifade etti: “Şu anda 26 ülke Türkiye’ye başvurarak, ‘Bu başarıyı nasıl elde ettiniz. Nasıl bir etkin mücadeleyle koronavirüsü ülkeye sokmadı’ diye bilgi almak istiyor. Türkiye’nin çalışmalarını örnek alıyorlar. Oluşan tek vaka da yurtdışından gelen bir vatandaşımızdan kaynaklanıyor. Şu anda da karantina altına alınmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü’nün listeye almadığı ülkeler arasında ilk sırada Türkiye var. Sağlıklı olan ve doğru mücadele eden ülke diye. Bilim Kurulu oluşturuldu ilk andan itibaren ve şimdi koronovirüsündan dolayı ambargo koyduğu ülkeler var. Bunların içerisinde Türkiye yok. Türkiye’ye girişte serbest çıkış da serbest. Hal böyleyken belli bazı mihraklar, sosyal medya üzerinden ülkede bir kaos yaratmaya, bir panik yaratmaya, bir sıkıntı var gibi, öyle bir sıkıntı olursa bayram edecek gibi açıklamalar yapmaya başladılar. Bunlarla da mücadele ediliyor. Bunların yüzde yüzü yalan yanlış bilgiler. Tabi bunlar yalan, yanlış, sahtekarlık yapmakla kalmıyorlar. Kamuoyunu infiale sürüklemeye çalışıyorlar. Maalesef bunlar da ülkemizin bir gerçeği. Koronavirüsünü yeneceğiz ama bu adamlarla birlikte yaşayacağız maalesef.”


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;