GÜNCEL

Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası onandı. ABD: Çok derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı duyuyoruz

Tarih
29 Aralık 2022
İzlenme
Kişi

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis kararının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onanmasına ilişkin ABD'den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alınan bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğranıldığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "ABD, Türkiye'deki mahkemenin kararından çok derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı duymaktadır. Daha önce de dediğimiz gibi haksız mahkumiyeti insan haklarına saygı ve kanunlarla uyuşmamaktadır. Biz tekrardan Türkiye'ye Osman Kavala ve diğer mahkumların serbest bırakılması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uyulması yönünde çağrımızı yineliyoruz" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türk halkı insan haklarının uygulanması ve korku olmadan temel haklarını yaşamayı hak ediyor" ifadesi kullanıldı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Prof

    30 Aralık 2022 20:27
    0 0
    İşinize gelmedimi insan hakları dersiniz dünyada özellikle orta doğuda yaptığınız katliamların hesabını kim verecek zalimler için cehennem ne güzel bir nimet
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;