GÜNCEL

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nden pişkin açıklama

Tarih
05 Nisan 2023
İzlenme
Kişi

"Tapınak Tepesi'nde dün gece" başlıklı bir Twitter açıklaması yapan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, İsrail polisinin sert müdahalesine değinmeyip Filistinlileri suçladı.

 

 

 

İsrail güçleri, dün gece Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale eden İsrail polisi, buradaki kişileri copla darp etti.

Konuyla alakalı "Tapınak Tepesi'nde dün gece" başlıklı bir Twitter açıklaması yapan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, İsrail polisinin sert müdahalesine değinmeyip Filistinlileri suçladı.

İşte o açıklama:

"Tapınak Tepesi'nde dün gece:

Maskeli provokatörlerin havai fişekler, sopalar ve taşlarla kendilerini Mescid-i Aksa Camii'nin içine kilitlemeleri sonucunda İsrail polisi içeri girmek zorunda kalmıştır.

Dün gece Mescid-i Aksa'da ibadet sürerken onlarca maskeli genç yasa dışı şekilde ve gizlice camiye havai fişek, sopa ve taş istiflemiş; cami içinden söktükleri demir çubuk, klozet ve benzeri objelerle barikat kurup, kendilerini içeri kilitleyip camiyi giriş çıkışa kapatmışlardır.

Bunun yanı sıra, barikat kuran topluluk sloganlar da atarak, caminin düzenini bozmuş ve cami içinde bir ayaklanma başlatmışlardır. İsrail Polisi defalarca provokatörleri barikatı kaldırmaları ve camiyi giriş çıkışa açmaları yolunda uyarmıştır.

Ancak bu çabaların ve uyarıların sonuçsuz kalması nedeniyle bu şiddet eylemini engelleyip, provokatörleri çıkararak planlandığı şekilde sabah namazının kılınmasını temin etmek amacıyla İsrail Polisi içeri girerek müdahale etmek zorunda kalmıştır.

An itibarıyla Tapınak Tepesi'nde sükunet sağlanmış olup, Mescid-i Aksa'da sabah namazından itibaren ibadet devam etmektedir."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;