GÜNCEL

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye’ye geldi: Uçaktaki yazılar dikkat çekti

Tarih
09 Mart 2022
İzlenme
Kişi

Türkiye ile İsrail arasında yeni dönemin ilk adımları bugün atılıyor...

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 14 yıl sonra Türkiye ve İsrail arasında gerçekleşecek en yüksek düzeyli görüşme için bugün Ankara'ya doğru yola çıktı.

İki günlük Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la  görüşecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un uçak önünde bir fotoğrafı ise dikkatlerden kaçmadı.

BARIŞ VE İŞ BİRLİĞİ

Herzog’un uçağı üzerinde Türkçe “Barış” ve “İş birliği” ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE İLE HER KONUDA ANLAŞAMIYORUZ"

Ziyareti öncesi İsrailli basın mensuplarına konuşan Herzog "Türkiye ile her konuda anlaşamıyoruz, ilişkimiz inişli çıkışlı ancak ilişkilerimizi ölçülü ve dikkatli bir şekilde yeniden inşa etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE BAĞLAR BÖLGESEL BİR ÇIKARDIR"

Türkiye'ye hareketi öncesi sosyal medya hesabından da ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Herzog,  "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine şimdi eşim Michal ile Türkiye'yi ziyaret etmek üzere uçuyoruz, göreve başladığımdan beri kurduğumuz diyaloğun devamı.

Türkiye ile köprüler ve bağlar İsrail ve bölgesel bir çıkardır. Umarım bu ziyaret Türkiye ve İsrail arasında daha derin bir diyaloga yol açar." ifadelerine yer verdi.

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;