GÜNCEL

İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'

Tarih
24 Aralık 2022
İzlenme
Kişi

TRT World'ün, Reuters'ın skandal iş ilanına verdiği tokat gibi cevabın ardından ünlü İngiliz Ekonomist Timothy Ash, "Bir muz cumhuriyeti haline geldik.” dedi.

 

 

 

Yaptığı her haberle Türkiye'yi karalamaya çalışan İngiliz yayın organı Reuters, Linkedin üzerinden verdiği bir iş ilanıyla açıkça 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlık yapacak' bir gazeteci aradığını duyurdu. Türkiye ofisi için 'Büro şef yardımcısı' aradığını duyuran Reuters, "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." şeklinde bir açıklamayla ilanı yayınladı. 

Medyadan, siyasetçilere, gazetecilerden, STK'lara kadar Reuters'a büyük bir tepki geldi.

TRT WORLD'DEN MİSİLLEME

Reuters'ın bu tavrına ayrı şekilde karşılık veren TRT World, Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanına çıktı. Reuters'ın ilanına göndermede bulunan TRT World, iş ilanında İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti. TRT World ilanında "Kraliçe'nin ölümüyle Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konuda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirler arıyoruz” dedi. 

"MUZ CUMHURİYETİ HALİNE GELDİK"

TRT World'ün Reuters'a verdiği bu tokat gibi cevap, İngiltere'de de büyük yankı buldu. Dünyaca ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, TRT World’ün Reuters’a misilleme yaptığı iş ilanında İngiltere halkındaki ifadeler için “Birleşik Krallık'ın karşı karşıya olduğu zorluklarla ilgili yazılanlara katılmamak mümkün değil. Bir muz cumhuriyeti haline geldik.” ifadelerini kullandı.

 

(Haber7)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;