GÜNCEL

İmamoğlu'ndan 'dua' açıklaması: Oraya imam getirmek laikliğe aykırı değil, orası kişisel alanım

Tarih
03 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi

23 Haziran'da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, makam odasında imam eşliğinde göreve başlamasına ilişkin, "'Oraya bir imam getirmek laikliğe aykırıdır.' Hayır, o benim kişisel alanımdı. Yaptığım şey; ailemle beraber, dua ile yola çıkmaktı, üstelik bunu yeni yapmadım ki…" ifadesini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarının bir bölümü şöyle:

Siz, orta sınıf değerler bütününü hatırlattınız topluma, hem milli hem dini bayramları kutlayan bir kuşağın çocuklarıyız biz…

Yüzde yüz doğru söylüyorsunuz. Öyle bir ortamda, atmosferde, ailede büyüdük. Ayrıştırıcı mevzular gündem değildi. Maalesef son 16 yıldır kutuplaştırarak siyasette başarı elde etme çabası ortaya konuldu. Bu yaklaşımlar o kadar tehlikeli ki. Ve hatta öyle kalıcı hasarlar bırakabilir ki, bazen tedavisi bile mümkün olmayabilir.

Ne tuhaf değil mi?

Ve çok acı. Ben hiçbir zaman bunu tasvip etmedim. İlçem Beylikdüzü'nde kendimce bir felsefe geliştirdim. O dönemde arkadaşlarım tarafından “İktidarı hiç eleştirmiyorsun, böyle ilçe başkanlığı olmaz” cümlelerini duydum. Beni “Sen CHP'li değil misin?” diye bile sorguladılar. Yaptığım şuydu; yok saydım. Benim konum hak, adalet, çözümler, alternatiflerdi. Bu bana iki şey kazandırdı. Öncelikle çok sağlıklı bir politik dil oluşturduk, ikincisi de Türkiye'de var olan hayranlık ve nefret duygularını ilçeme taşımamış oldum. Türkiye'de yaşatılan bu maksimum kutuplaşmanın ortaya koyduğu gerilimi hafifletmek, hatta unutturmak adına, hiçbir strateji oyunu içermeksizin, neysem o bir kampanya yönettim.

İlk gün odanızda dua ettiniz ve eleştirildiniz.

“Oraya bir imam getirmek laikliğe aykırıdır.” Hayır, o benim kişisel alanımdı. Yaptığım şey; ailemle beraber, dua ile yola çıkmaktı, üstelik bunu yeni yapmadım ki… 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiğimde de aynı duayı yaptım.

Kırmızı çizginiz nedir?

Kırmızı çizgim elbette var. Toplumsal tüm mevzulara duyarlıyım, her şeyi tartışırız, konuşuruz. Ama milletin, toprakların bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızı tartışmayız. Bir karış toprağı bile… Millet olabilme duygusunu sarsacak, sınırlarımızı tartışmaya açacak her konu kırmızı çizgimdir. Ama her insanlık sorununu konuşalım. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü, yoksulluğu, demokrasiyi… Bunları çözelim.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver 2

    03 Temmuz 2019 15:29
    0 0
    YSKYI TANRININ İLAHİ BUYRUĞU SAYDI VE SAYIMLARA BİLE SES ÇIKARMADI. RAZI OLDU.her durdurulan sayımda CHPliler,dans edip göbek attılar, AKPliler,' tanrı kelamı,tanrı böyle istiyor' dediler. adam tukrukten, sokaga çıkamamaktan bahsetti bunlar EMİR,TANRI BUYRUĞUDUR, UYARIZ dediler.eee kardeşim BU KADAR DA TANRI KORKUSU SONUNDA 800.000 OYLA SİZE DEGERİNİzi GÖSTERDİ.CHP haklıymış.nasıl hala YÜZÜMÜZE BAKIYORSUNUZ.bu yaptığınız tayyip beye yapılabilecek en büyük ihanetti.alın hayrını görün
  • hursit dilaver

    03 Temmuz 2019 15:24
    0 0
    bakın ŞİDDETSİZ İLETİŞİM derslerine iyi çalışmış. galiba da yurt dışındaki bır büyük sirketin 6 ay kadar kursları türkiyede ekrem beye hazrlanmış. ve başardı. işte. barış kardeşlik, aşk, sev sevili, sevgi pıtırcıği,gülen yuzler, ah çok üzülüuyorumlar falan bu ŞİDDETSİZ İLETİŞİM içinde öğrenilen bilgiler. o kursa ben de gittim.AKP DE BU SAYEDE 31 MARTA ALDIĞI SEÇİMİ NE GÜZEL VERDİ.,
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;