SİYASET

İmamoğlu siyonist lobilerden meşruiyet arayışında mı!

Tarih
15 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

İBB Başkanı seçildikten sonra İstanbul’da kayda değer hiçbir hizmet yapmayan CHP’li Ekrem İmamoğlu, fon ve yatırım arama bahanesiyle Londra’da bir takım temaslarda bulundu. Derdinin İstanbul olmadığını sel felaketinde 'tatil' yaparak gösteren İmamoğlu’nun Chatham House başta olmak üzere siyonist lobilerle görüşmeler yapması "Cumhurbaşkanlığı için meşruiyet arayışı" olarak yorumlandı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin desteğini arkasına alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilen" CHP’li Ekrem İmamoğlu seçim döneminde verdiği vaatlerini yerine getirmediği gibi yaptığı işten çıkarmalar ve zamlarla da kendisine oy verenlerin bile tepkisini çekti.

Seçim döneminde "İstanbul’un kaybedecek bir saniyesi bile yok" diyerek göz boyamaya çalışan İmamoğlu, seçildiği günden bu yana mega kente kayda değer bir hizmet getirmedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul’da sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatil yapan İmamoğlu’nun sorumsuzluğu kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Türkiye'nin dış politikasını eleştiriyor

CHP’liler tarafından 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak dillendirilen İmamoğlu, sadece "İstanbul'un Belediye Başkanı" olmasına rağmen Türkiye’nin dış politikası ile ilgili hükümeti eleştiren açıklamalar yapmaktan geri durmuyor.

 

Belediye başkanı olmanın ötesinde işlere kalkışan İmamoğlu, İstanbul'da durmayarak Avrupa ülkeleri başta olmak üzere sık sık yurtdışı ziyaretlerinde bulunuyor. İmamoğlu, son olarak 13-15 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İmamoğlu, bu ziyaret öncesinde de Berlin ve Paris’e de gitmiş ve çeşitli temaslarda bulunmuştu.

 

Siyonist lobilerden destek arayışında!

İmamoğlu, Londra’da Sevr Antlaşmasının mimarı olarak bilinen Chatham House başta olmak üzere siyonist lobileri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı olma rüyası gören İmamoğlu’nun Avrupa ziyaretleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi için destek arayışı olarak değerlendiriliyor.

 

Avrupa ve ABD'ye göz kırpıyor!

İstanbul’a kaynak arama adı altında siyonist lobilerle görüşmeler yapan İmamoğlu, 'muhalefet lideri' gibi sürekli Türkiye’nin dış politikasını eleştiren çıkışlar yaparak da Avrupa ve ABD’ye göz kırpıyor.

Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Diyarbakır’a giden İmamoğlu, teröre verdikleri destek gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan HDP’li belediye başkanlarını ziyaret etmişti.

İmamoğlu, ABD ile yaşanan S-400 krizi ile ilgili olarak da "Uluslararası meseleler hepimizin canını sıkıyor. S-400 meselesi ABD ile yaşananlar geride kalmış gibi sadece İstanbul'u konuşuyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK’ya karşı gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu "O cephede, o süreçte teröre karşı mücadelede ne yazık ki masaya oturduğumuz ülkelerin kaos politikalarına da güvenmiyoruz. Ne ABD’ye güveniyoruz, ne Rusya’ya güveniyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    15 Kasım 2019 18:14
    0 0
    Hizmete çapı yetmeyenler istanbul'un başında şu an ...4 yıl yazık oldu İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e, Adana',ya haa bir de Antalya'ya...
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;