GÜNCEL

İBB, darbeci komutanların adını sildi

Tarih
18 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki 12 Eylül 1980 darbesinin komutanlarının adını ve soyadını değiştirmek için aldığı karar İBB Meclis'’nde oybirliği ile kabul edildi. Ataşehir’deki Celasun, Ulusu, Evren, Kenanpaşa, Tümer adını taşıyan cadde ve sokakların ismi değiştirildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Ataşehir Belediye Meclisi'nin yol ismi değişikliklerine ilişkin aldığı 11 Ocak 2019 tarihli kararı, gereğinin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildi. İlçe belediye meclisinin kararı, 17 Ekim tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme alındı.

Kenan EvrenAtaşehir Belediyesi'nin yol ismi değişikliğine ilişkin talebi Harita Komisyonu ile Kültür ve Sanat Komisyonu'nun ortak raporunda uygun görüldü. Değişiklik talebi İBB Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Karara göre 12 Eylül döneminin darbeci komutanlarının adını ve soyadını taşıyan sokak ve cadde isimleri değiştirildi.

Ataşehir İnönü mahallesinde bulunan Celasun caddesinin adı 'Yurtsever caddesi' oldu. Ulusu caddesinin ismi '19 Mayıs caddesi' şeklinde değiştirildi.

Barbaros mahallesindeki Evren caddesine 'Millet caddesi', Tümer sokağına 'Tabya sokağı' adı verildi. Fetih mahallesindeki Kenanpaşa sokağının adı 'Sancak sokağı' olarak değiştirildi. Atatürk mahallesindeki Kenan caddesinin adı ise '23 Nisan caddesi' oldu.

Harita Komisyonu Başkanvekili Kübranur Uslu, İstanbul'un bazı sokak ve caddelerinde hâlâ yaşayan 12 Eylül'ün acı hatıralarını silmek için Ataşehir Belediyesi'nden gelen bu talebi uygun bularak oybirliğiyle kabul ettiklerini söyledi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Cemil A.

    20 Ekim 2019 11:21
    0 0
    Darbecilerin adları ülke çapında her nerelerde varsa silinmeli. Gerekirse bu konuda meclisten karar çıkartılmalı. Özellikle doğu ve güneydoğuda bu ülkenin birlik ve beraberliğine zarar vermiş başka kişilerin adları varsa onlar da silinmeli. Hatta bilinçli bir şekilde ayrımcılık amacıyla başka dillerde yazılmış kurum ve kuruluş adlarıyla ilgili de görüşülüp karar alınmalı.
  • Cemil

    19 Ekim 2019 22:15
    1 0
    Yeni yöneticisini sevmem ama ibb' nin bu kararı yerinde. Bugüne kadar niye yapılmamış anlamadım.
  • hursit dilaver

    18 Ekim 2019 21:35
    0 0
    bizim SOROS ÇOCUKLARI da İSTANBUL HAVALİMANINDAN ABDye giden bir THY uçağının kutuptaki BUZULLLARIN bilmem kaç tonunun erimesine sebep olduğunu yazdılar. bak adamlar nasıl çalışıyor. YARIN DÜNYA BU HAVA İMANI KAPATILSIN DERSE ŞAŞIRMAYIN.bizim soros çocuklarının gücü bize yeter.sıkı mı batuı uçakları için bunu desinler. ARPALARI KESİLİVERİR.yoksa kimin umuru çevre be.
  • hursit dilaver

    18 Ekim 2019 21:31
    1 0
    AKPnin beceremediğini CHPli İBB yapıyor. ben ne edem ŞİNCİ..SALAK BİR POŞET İÇİN DE SEÇİMİ VERDİK.SANKİ DÜNYA KURTULDU. NAH KURTULDU
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;