Hayri İnönü, bir süre önce çalıştığı Hürriyet gazetesinden (Erdoğan'a alenen hakaret içeren bir haberi sosyal medyadan derleyip sitede yayınladığı için) çıkarılan Ertuğrul Özkök’ün eski sekreteri Şermin Terzi adlı muhabiri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde 17 bin lira maaşla basın danışmanı olarak işe aldı.
İnönü bununla da yetinmedi, kendisi için aylık 3 bin dolara kiraladığı Kanyon AVM’deki rezidansı Terzi’nin kullanımına verdi. İnönü, ayrıca Terzi’ye belediyede özel bir makam odası hazırlattı, makam aracı tahsis etti. Tüm masrafları belediye tarafından karşılanan Terzi’nin kuruma aylık maliyeti 30 bin liradan fazla.
Kanyon’daki rezidansın kira kontratı Başkan Hayri İnönü’nün üzerine yapıldı. Dragos’ta bir villada ikâmet eden İnönü’nün yasa gereği adresini Şişli’de göstermesi gerekiyordu. Bu nedenle rezidansın kira kontratını kendi üzerine yaptıran İnönü, lüks daireyi Terzi’nin kullanımına verdi. Rezidansın yıllık kirası 110 bin lirayı buluyor. Aylık aidat ödemeleri de göz önüne alınırsa maliyet 150 bin lirayı geçiyor. Günlük maliyet ise 400 lira
Hiç yorum yapılmamış
4461 kez izlendi
1590 kez izlendi
1074 kez izlendi
566 kez izlendi
3501 kez izlendi
824 kez izlendi
546 kez izlendi
3591 kez izlendi
2573 kez izlendi
1283 kez izlendi
1738 kez izlendi
597 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.