Sezonun ilk soğuk hava dalgası Romanya üzerinden bu gece giriş yaptı. Bugünden itibaren hava sıcaklıkları azalacak.
Dün tüm Türkiye'de yaz havası vardı ancak bugün Marmara ve Batı Karadeniz'de sıcaklık 10-15 derece arasında azalıyor.
Çarşamba ülke genelinde fırtına bekleniyor. Soğuklardan en fazla kuzey kesimler etkilenirken, güneyde ise yarın sıcaklık hala yüksek değerlerde olacak.
SAĞANAK BEKLENİYOR
İstanbul'da bu gece hava kışa döndü, bugün gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor.
Kalın giyinilmeli, yarın kuvvetli poyrazla sıcaklık 15 derece hissedilecek, bugün sıcaklık 12 dereceye inebilir.

YARIN DA FIRTINA OLACAK
Marmara Bölgesi'nde de bugün kuzeydoğudan kuvvetli esmesi beklenen rüzgar, çarşamba günü ilk saatlerden itibaren aynı yönden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.
Kuzey ve Orta Ege'de ise bugün günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın çarşamba günü ilk saatlerden itibaren şiddetini arttırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-95 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Marmara, Kuzey ve Orta Ege'deki kuvvetli rüzgar ve fırtınanın cuma öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMALAR YAŞANIYOR
İstanbul’da gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle seferlerini iptal etti.
İDO’da iptal olan seferler:
08:30 Bursa-Armutlu - Armutlu Tatil Köyü
10:55 Yenikapı-Kadıköy
BUDO’da iptal olan seferler:
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)
09:00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)
10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)
METEOROLOJİNİN İLK UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ilk açıklamasında Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği hava sıcaklığının 8-15 derece azalması beklendiği belirtilmişti.
Uyarıda İstanbul'da bugün ve çarşamba aralıklarla kuvvetli poyraz rüzgarıyla birlikte sağanak geçişleri beklendiği ve hava sıcaklığının da hissedilir derecede azalarak en yüksek sıcaklığın 19-21 dereceye kadar düşeceği tahmininde bulunulmuştu.
Uyarıda sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti.
5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

Hiç yorum yapılmamış
4725 kez izlendi
1677 kez izlendi
1145 kez izlendi
632 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.