GÜNCEL

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'ye karşı İsrail'den demir kubbe satın aldı

Tarih
23 Ağustos 2022
İzlenme
Kişi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile İsrail arasında Demir Kubbe hava savunma sisteminin satışı için anlaşma imzalandı. Yunan basınında yer alan haberde, sistemin "Türkiye'den gelen tehdide karşı" kullanılacağı kaydedildi.

 

 

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre, İsrail ile Güney Kıbrıs arasında Demir Kubbe hava savunma sisteminin satışı için anlaşma imzalandı. Gazete, Rum Yönetimi Savunma Bakanlığı'nın, "hükümetin Demir Kubbe'yi satın alma kararının uygulanmaya başladığını" duyurduğunu belirtti.

İsrail ile Güney Kıbrıs arasında Demir Kubbe müzakereleri, Rum Korgeneral Dimokritos Zervakis'in 2021 yılında İsrail'i ziyaretiyle başlamıştı.

Anlaşmanın detayları belli değil

Haberde anlaşmanın detaylarına ilişkin ise hiçbir bilgi verilmedi. İsrail'den kaç bataryanın alınacağı, ne zaman teslim edileceği ve nereye yerleştirileceği muamma.

İsrail basını da konuyu doğruladı

Konuyla alakalı Jerusalem Post gazetesi ise, İsrail Savunma Bakanlığı'nın anlaşmaya dair sorularını cevapsız bıraktığını belirtti. Kathimerini'den alıntı yapan Jerusalem Post, Demir Kubbe'nin; Türk S/İHA'larına karşı kullanılabilecek ideal hava savunma sistemi olduğunu kaydetti.

"Türkiye'den gelen tehdide karşı kullanılacak"

Kathimerini, sistemin "Türkiye'de gelen tehdide karşı alındığı" belirtirken, 70 kilometre menzili olan Demir Kubbe'nin adanın tamamını koruyacağı kaydedildi.

Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi ( IRON DOME ) - Sanal Savunma

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;