GÜNCEL

Gezi’deki İş Bankası kıyağı bu kez Halkbank’a sıçradı! Boz’un 100 bin liralık bağışı mizansen çıktı

Tarih
27 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi

CHP-HDP-İP’in İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun bağış kampanyasının da şaibeli olduğu ortaya çıktı. Sanatçılar üzerinden sandık hırsızlığını örtme taktiği uygulayan İmamoğlu’nun bağış kampanyasındaki ‘Murat Boz’ kurgusu deşifre oldu. Boz’un, İmamoğlu’na 100 bin TL bağış yaptığı söyleminin mizansen olduğu, CHP’nin seçim koordinatörü Necati Özkan’a ait ajansın kurguladığı algı oyununun, Halk Bankası reklamlarından kazanılan paralarla sahnelendiği tespit edildi.

CHP’li Özkan’ın paralı elemanı

Murat Boz, CHP’nin seçim koordinatörü Necati Özkan’a ait olan Öykü Ajans’ın (Öykü Dialogue) reklam oyuncuları arasında yer alıyor. Ajansın, Halk Bankası için hazırladığı reklam filmlerinde reklam yüzü yapılan ve trilyonlar kazanması sağlanan Boz’un, bu yolla CHP’li İmamoğlu’nun bağış kampanyasına figüran yapıldığı ifade ediliyor. Boz, Öykü Ajans tarafından devlete ait Halkbank’ın 4 reklamında oynatıldı. Halkbank’ın 2012 yılında kredi kartı pazarına giriş yaptığı Paraf uygulamasının tanıtılması için tüm yetkiyi verdiği CHP’li Özkan, reklam yüzü olarak kullandığı Boz’un köşeyi dönmesini sağladı. İlk olarak Paraf’ın lansmanında boy gösteren Murat Boz; “Paraf”, “Parafly”, “ParafPara” ve “Paraf Restoran” reklamlarında ana karakter olarak rol aldı.

Kültür Bakanlığı’na da yapıştılar

Öykü Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım kampanyalarını da yürüterek devlet paralarını cebe indirmiş. Öykü Dialogue, 2009 ve 2013 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım çalışmalarını üstlendi. İstanbul’la ilgili tanıtım afişleri hazırlayan ajans, “Unlimited Turkey” ve “Turken Unlimited” kampanyasında, İstanbul silüetinin önünde şarap kadehi tokuşturan karakterlere yer verdi. Kısacası İstanbul’u içki masaları ile tanıttı.

CHP Boz’u da kandırmış...

İpleri CHP Seçim Koordinatörü Necati Özkan’ın elinde olan şarkıcı Murat Boz’un, Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası için 100 bin TL bağış yaptığı iddia edilmişti. Yasalar gereği, bir siyasi partiye yılda en fazla 54 bin 566 TL bağışlanabildiği için Boz’un, kalan miktarı da annesinin adına İmamoğlu’na bağışladığı öne sürülmüştü. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bağışın duyurulmasının Murat Boz tarafından istendiğini ifade etmişti. Boz ise, konuya ilişkin açıklama yapmayarak suskun kalmıştı.

İş Bankası’nın da Alabora’sı vardı

İstanbul seçimlerinde Halk Bankası üzerinden besledikleri Murat Boz’u sahaya süren CHP, Gezi kalkışmasının sembol ismi Mehmet Ali Alabora’yı da İş Bankası ile beslemişti. CHP’nin hisselerinin olduğu İş Bankası’nın reklam yüzü olan Alabora, gündemde olmayan bir oyuncu olmasına rağmen yıllarca banka reklamında boy göstermişti. Gezi provokatörü Alabora, kalkışma başarısız olunca yurt dışına kaçmıştı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;