EKONOMİ

EYT liderinden Erdoğan’ın çıkışına tepki

Tarih
18 Kasım 2019
İzlenme
Kişi

Türkiye'nin gündeminde, uzun bir süredir emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) var. Özellikle seçim dönemlerinde yapılan mitinglerle kendilerinden söz ettiren EYT'lilere, kötü haber geldi.

Erdoğan: Seçim kaybetsek de yokum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin vakti geldiğinde emekli olması gerektiğini savundu ve "Tutturmuşlar EYT, İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Milletimizin zararına olan bir şeye yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler." ifadelerini kullanarak tartışmalara noktayı koydu.

gönül boran özüpak ile ilgili görsel sonucuCumhurbaşkanına meydan okudu!

Erdoğan'ın EYT konusunda tavrını net bir şekilde ortaya koymasına rağmen, EYT'liler vazgeçmedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Twitter hesabından açıklama yaptı.

EYT'nin kazanılmış bir anayasal hak olduğunu belirten Özüpak, "Söylemler bizi davamızdan vazgeçiremez, vazgeçmeyiz. Son sözü EYT söyleyecek." ifadelerini kullandı. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • İsmail

    19 Kasım 2019 00:59
    1 0
    Şimdi bu kanun çıkarılmış Ecevit hükümetinde yasar okuyan tarafından kaç senedir aklınız nerede idi. Türkiye artık zenginleşti diye başına çorap örmeye çalışıyorsunuz. Bana 10 yıl uzatma oldu yaştan. 8 senesini çalıştım. Şimdi bu kanun çıksa ben sekiz senelik pirimimi ve maaşımı istemek için mahkemeye başvurmazmıyım. Haklı olarak, her yer keşme keş olur. 1 emekliye 3 çalışan bakar. Vergi gelirinden emekli maaşı ödersen yatırım yapamazsın. Ki yapamadılar. İmf den maaş ödeyebilmek için dileniriz
  • ÇAKIR

    18 Kasım 2019 14:39
    1 2
    45,47 yaşında emekli olup,ölümünü bekleyesiniz zavallılar.bu kadar genç işsiz varken size ikinci bir iş mi veriler sanıyorsunuz.kafayı yer,oturursunuz.evden de kovarlar,park köşelerinde kuş beslersiniz.
  • hursit dilaver

    18 Kasım 2019 14:26
    3 2
    çok haklı.. bunun hesabını 98-99da bu kanunu çıkaranlara soramazlar. yoksa onlar bunları pişman ederler. ayrıca BALLI EMEKLİLİK. HEM EMEKLİ,OL MAAŞ AL VE HEM DE İKİNCİ İŞTE ÇALIŞ VE 12bin TLlik TELEFON AL.. OOH NE HAYAT.. yok öyle yağma. yaşını beklicen. aha işte ekrem bey İBBde.. başkan olunca çıkaracağım sözü versin. ona koşun.(ZATEN CHP ÇIKARACAK DİYE ONA OY VERDİNİZ YAHU..)
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;