SİYASET

Esnafla tartışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendini savundu

Tarih
26 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi

Türkiye, günler sonra tekrardan sandık başına gidiyor...

14 Mayıs'ta seçim gecesi ekranlara çıkarak "Öndeyiz, kazanıyoruz. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu" diyerek manipülasyon yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; 2. tur öncesi strateji değiştirerek sokakları ve semt pazarlarını gezmeye başladı.

Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa Perşembe Pazarı'na gitti.

Esnaftan HDP ve PKK tepkisi

Bu sırada bir tezgahta bulunan esnaf, İmamoğlu'na terör örgütü PKK ve HDP eleştirisinde bulundu.




Kendisini "Ben Anadolu çocuğuyum." diyerek tanımlayan esnafla, HDP ile iş birliği tepkisini kaldıramayan İmamoğlu arasındaki tartışma alevlendi.

"Sen terbiyesiz birisin, ahlaksısın birisin"

Esnafa bağırarak parmak sallayan İmamoğlu, esnafı hedef göstererek, "Sen terbiyesiz birisin, ahlaksızın birisin." diyerek hareket etti.

Esnaf ise İmamoğlu'nun hakareti üzerine "Ahlaksız sensin." cevabını verdi.

Esnaf gözaltına alındı

Esnafın, İmamoğlu'nun şikayetiyle üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

"Benim PKK'lıları savunanlarla işim olmaz yanıtını verdim"

Daha sonra açıklamalarda bulunan pazarcı Mehmet Özdemir, yaşananları ise şu şekilde anlattı:




Pazar girişinde pijama satıyoruz. Korumalarıyla Ekrem İmamoğlu geldi. Ben PKK işbirlikçileri benim tezgahıma gelemez dedim. Ne oldu? dedi bana. PKK'lılarla işim olmaz dedim. Bana 'sen PKK'lısın' dedi. Ben PKK'lı değilim, ben vatan haini değilim. Ben PKK'lıları savunanlarla işim olmaz yanıtını verdim. Ondan sonra birkaç tanesi dedi ki 'Trabzonlu.' Ne olursanız olun ben de Çankırılıyım. Ben askerlerimi, polislerimi, şehitleri, Ömer Halis Demir'i savunuyorum dedim. 30 tane kurşun yedi, hiç mi vicdanınız sızlamıyor, hainler diye çıkıştım. Bana 'sen hainsin, sen PKK'lısın' dedi. Ben PKK'lı değilim diye karşılık verdikten sonra PKK'yı savunanlara ve PKK'nın arkasından gidenlere kızıyorum diye söyledim.

İBB, PKK yuvası oldu! CHP'li Ekrem İmamoğlu kovduğu işçilerin yerini dağdan kadrolarla doldurdu - Takvim"Bir belediye başkanın bu şekilde konuşması ise bana işinin ciddiyetini kavramadığını gösterdi"

Birkaç tane kadın bağırdı çağırdı bana, ben onlara yönelik, 'Siz karışmayın bu benim memleket meselem, siz sakın girmeyin bu işe' diye söyledim. İmamoğlu da o sırada bana 2-3 kere 'aşağı in' dedi. İnemem, neden tezgahımdan ineyim yanıtını verdikten sonra 'Sen esnaf olamazsın' dedi. Ben de 60 yıldır bu işi yaptığımı söyledim. Ben esnafım, bana esnaflığı sen öğretemezsin diyerek devam ettim. Ondan sonra korumaları gelip araya girdi. Benden davacı olduğunu söyledi. Ben de davacı olduğumu söyledim. O esnada da yürüyüp gitti. Bir belediye başkanın bu şekilde konuşması ise bana işinin ciddiyetini kavramadığını gösterdi. Gerçekten üzüldüm, PKK'yla bir olup bu şekilde iş yapanları kınıyorum ve istemiyorum.

İmamoğlu şikayetçi oldu

Ekrem İmamoğlu'nu HDP ile işbirliği üzerinden eleştiren pazarcı gözaltına alındıEkrem İmamoğlu'nun da avukatı aracılığıyla tartıştığı esnaf hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi.

İmamoğlu, daha sonra Bayrampaşa'da düzenlediği mitingde esnafla arasında yaşananları anlattı ve şikayetçi olduğunu belirtti.

"Ahlaksız, terbiyesiz demişim daha ne diyeyim"

Pazar yerinde yaşadıklarını anlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Dava edeceğim. Sonuna kadar da hakkımı arayacağım. Efendim yazıyorlar, ben ona, ahlaksız terbiyesiz demişim. Daha ne diyeyim tabii ki ahlaksız, terbiyesiz.

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;