GÜNCEL

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman koronavirüsten mi öldü

Tarih
19 Mart 2020
İzlenme
Kişi

Türkiye'de panik havası oluşturmaya çalışan çevreler koronavirüs salgını ile alakalı her güne yeni bir iddia sığdırıyor.

Sosyal medyada yürütülen felaket senaryolarına bir katkı da Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ten geldi. Öztürk, katıldığı bir televizyon programında emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın ölümüyle ilgili bir iddia ortaya attı.

Öztürk, eski adı GATA olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken ölen eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini, eşi Belma Aytaç ile kız kardeşinin de karantinaya alındığını ileri sürdü.

Öztürk, iddialarını şöyle anlattı:

aytaç yalman ile ilgili görsel sonucu"Sessiz sedasız bir komutanımız bu dünyadan göçtü. Emekli orgeneral, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman önceki gün toprağa verildi İstanbul'da.

Olay şöyle; Aytaç Yalman Paşa son derece sağlıklı, sporunu yapan bir insan. 80 yaşında Fenerbahçe Ordu Evi'nde orada, spor salonunda sporunu yapıyor. Bir gün spor yaparken nefes darlığı çektiğini ifade ediyor. Ve hemen bir özel hastaneye kaldırılıyor.

Özel hastanede yapılan ilk tetkiklerden sonra 'komutanım burada biz bu işi yapamayız, sizin başka bir hastaneye gitmeniz gerekir diyorlar. Geçmişte adı GATA olan hastaneye sevk ediliyor. Orada ilk tetkikler malum rahatsızlıktan, malum virüs olduğu ifade ediliyor. Komutan pazar günü kendini iyi hissederek evine gitmek istiyor. Fakat birkaç saat sonra hayata veda ediyor.

"Eşi ve kardeşi de karantinaya alındı"

Buraya kadar tamam, bir komutanın nasıl defnedildiğini iyi kötü biliyoruz. Hastaneden hemen oradan doğrudan alınıp, mezarlığa annesinin yanına götürülmesi, yani hiçbir tören yapılmadan, askeri arkadaşlarına bile bilgi verilmeden böyle bir olay gerçekleşiyor. Eşi Belma Hanım nerede? O da apar topar hemen hastaneye kaldırılıyor. Ve o da şu anda sözünü ettiğimiz hastanede karantina altında bulunuyor. Yalnız o değil aynı şekilde kız kardeşinin de karantina altında olduğunu biliyoruz."

İddia doğrulanmadı

aytaç yalman ile ilgili görsel sonucuSosyal medya üzerinden Aytaç Yalman'ın koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybettiği konuşulsa da henüz bu konuda net bir açıklama yapılmadı.

Aytaç Yalman kimdir, neden öldü?

Aytaç Yalman, 1960 yılında Kara Harp Okulundan, 1961 yılında Piyade Okulu'ndan, 1971 yılında Kara Harp Akademisi'nden ve 1976 yılında da Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu. 1961-1976 yılları arasında Kara Kuvvetleri'nin çeşitli birliklerinde Takım ve Bölük komutanlıkları ile Karargâh Subaylığı ve Kurmay Başkanlıkları görevlerinde bulundu. 1976-1980 yılları arasında Silahlı Kuvvetler Akademisinde Öğretim Üyesi, 1980-1982 yılları arasında Ege Ordusu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak görev yaptı. 1982-1983 yılları arasında 50. Piyade Alay Komutanlığı görevini icra etti. 1983-1985 yılları arasında Kara Harp Akademisi, 1985-1986 yılları arasında da Kara Harp Okulu Öğretim Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1986 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Kara Harp Okulu Komutan Yardımcılığı'na, 1987 yılında da 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na atandı, 1990 yılında ise Tümgeneral rütbesine terfi etti. 1990-1993 yılları arasında Kara Kuvvetleri Personel Daire Başkanlığı, 1993-1994 yılları arasında Piyade Okul Komutanlığı yaptı. Aynı yıl Korgeneral rütbesine terfi etti ve Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevine atandı. 1995-1998 yılları arasında Adana'da bulunan 6. Kolordu Komutanlığı görevini yürüttü.

1998 yılında Orgeneral rütbesine terfi ederek 2. Ordu Komutanlığına atandı. 1998 yılında Suriye ile yaşanan kriz sonrası 20 Ekim 1998 tarihinden itibaren Adana Mutabakatı gereği, Türkiye Cumhuriyeti adına Türkiye-Suriye güvenlik ilişkilerini yürüttü. 24 Ağustos 2000 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. 24 Ağustos 2002 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 29 Ağustos 2004 tarihinde emekli oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle 16 Mart 2020 günü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen aynı gün hayatını kaybetmiştir.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;