Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dargahlı, Ermenistan sınırında gerilimin devam etmesine rağmen, geçen gece durumun nispeten sakin geçtiğini belirterek, “Ermenistan ordu birlikleri ara sıra ateşkesi ihlal etse de düşmanın aktif eylemlere geçme çabaları Azerbaycan ordu birlikleri tarafından kararlı bir şekilde önlendi” dedi.
Sivilleri kalkan yapıyorlar
Dargahlı, “Ermenistan silahlı kuvvetleri provokasyon amacıyla kasıtlı olarak mevzilerini sivil yapıların yanına veya arkasına yerleştiriyor. Buna rağmen Azerbaycan ordusu sadece düşmanın askeri hedeflerine ateş açıyor. Kasıtlı olarak Azerbaycan köylerine, sivillere ve sivil yapılara saldıran Ermenistan ordu birliklerinin mevzileri birliklerimizin hassas ateşiyle bastırıldı” ifadesini kullandı.
Azerbaycan ordusunun son çatışmalarda sahip olduğu silahın sadece küçük bir kısmını kullandığını vurgulayan Dargahlı, kullanılan silahın yüksek hassasiyete sahip olduğunu belirterek, “Sunduğumuz görüntüler, ordumuzun son çatışmalarda düşmanın mevzilerini, askeri tesislerini, teçhizatını, askerlerini ve stoklarını ne kadar isabetli bir şekilde vurduğunu net bir şekilde gösteriyor. Bu, Azerbaycan ordusunun savaşa hazır durumunun, askeri potansiyelinin ve profesyonelliğinin göstergesi” dedi.
(YeniAkit)
Hiç yorum yapılmamış
4725 kez izlendi
1677 kez izlendi
1145 kez izlendi
632 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.