Konakladığı St. Regis Oteli’nden zirvenin yapıldığı Washington Convention Center'e geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin yapılacağı salona geçmeden önce, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Çin Devlet Başkanı Şin Cinping ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da aralarında bulunduğu bazı liderlerle sohbet etti.
Liderlerin salondaki yerlerini almalarının ardından "Nükleer Güvenliğin Geliştirilmesine Yönelik Ulusal Eylemler" konulu açılış oturumuna geçildi. Zirve, oturumun ev sahibi ülke olarak ABD Başkanı Barack Obama’nın açılış konuşması ile başladı.
Liderlerin aile fotoğrafı çektirdiği sırada, Obama ile Erdoğan arasındaki samimi yakınlık da görüntülendi.
Kemalistler, "Bu masada 32 kral, 62 cumhurbaşkanı yemek yiyor, ama bakın en çok kim dikkat çekiyor" ifadeleriyle sürekli aynı fotoğrafı paylaşır..
Zirvede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik ediyor.
Hiç yorum yapılmamış
711 kez izlendi
776 kez izlendi
555 kez izlendi
2078 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.