GÜNCEL

Erdoğan duyurdu: Barış Pınarı Harekatı başladı

Tarih
09 Ekim 2019
İzlenme
Kişi

Türkiye, Suriye'de 'güvenli bölgeler' oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna harekat başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, adı 'Barış Pınarı Harekatı' olarak belirlenen operasyonu Twitter hesabından duyurdu; "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" dedi.

ABD'nin askerlerini çekmesinin ve sınıra çok sayıda sevkiyatın ardından Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlemesi beklenen harekat 16.00'da başladı.

Barış Pınarı Harekatı başladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn'dan dumanlar ve patlama seslerinin yükseldiğine ilişkin haberlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekatın başladığını hem Türkçe hem İngilizce hem de Arapça tweetlerle duyurdu. 

erdoğan barış pınarı ile ilgili görsel sonucu

Erdoğan ayrıca "Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini de kullandı.

16: 50 - TEL ABYAD'DAKİ HEDEFLER OBÜSLERLE VURULUYOR, KARA OPERASYONU BEKLENİYOR

​Suriye devlet televizyonu, ülkenin kuzeyine hava saldırıları düzenlendiğini aktardı. Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili de harekatın hava bombardımanlarıyla başladığını söyledi. Kara harekatının başlayıp başlamadığına dair herhangi bir bilgi gelmezken Anadolu Ajansı Tel Abyad'daki hedeflerin obüs atışlarıyla ateş altına alındığını yazdı. Sınıra yakın hedeflerin temizlenmesinin ardından Türk askerinin sınırı geçmesi bekleniyor.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde hava hareketliliği yaşanıyor.

Barış Pınarı Harekatı başladı

17.00 - ABD BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Bu arada ABD Büyükelçisi, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından kısa bir süre sonra brifing için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

17:10 - MUHALEFET LİDERLERİ VE BMGK ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME

Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da telefonla arayarak bilgi verdi. Erdoğan ayrıca TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u kabul etti. 

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;