GÜNCEL

Erdoğan: Dertleri Atatürk olsaydı kendilerine "Mustafa Kemal'in itleri" diyenlerden hesap sorarlardı

Tarih
18 Mayıs 2022
İzlenme
Kişi


Atatürk Havalimanı'nda yapılan millet bahçesi, kamuoyunun gündemine oturdu...

Dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak millet bahçesi,  ağaçlandırılarak  İstanbul'un merkezinde nefes alma imkanı sunacak.

Ancak yapılacak millet bahçesine başta CHP olmak üzere muhalefet kanadından Atatürk tepkileri geldi.

Havalimanının yıkılıp Atatürk isminin unutturulmaya çalışıldığını iddia eden muhalefet partilerinin iddialarına bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevap verdi.

Atatürk hassasiyeti

AK Parti Grup Toplantısı'nda kameraların ve parti üyelerinin karşısına çıkam Erdoğan, muhalefeti işaret ederek asıl gayelerinin Atatürk hassasiyeti olmadığını belirtti.

"Dertleri Atatürk olsaydı kendilerine "Mustafa Kemal'in itleri" diyenlerden hesap sorarlardı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

 "Gizlenmek için Atatürk maskesi"

"Atatürk Havalimanı’nda inşa edeceğimiz millet bahçesine alçakça saldırmaya başladılar. Yalan rüzgarı sürekli estiriliyor.

Osmanlı döneminde kurulan Demokrat Parti döneminde uluslararası uçuşa açılan bu tesisin adı Yeşilköy Havalimanı'ydı. 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar tüm darbecilerin ihaneti gizlemek için en önemli araç hep Atatürk maskesi olmuştur.

12 Eylül darbecilerinin başı Evren de Yeşilköy'ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir. Atatürk ismi üzerinden fırtına koparanların hiçbiri bu hakikati dile getirmez.

"Bu hesabı soramayanların iftiraları"

Dertleri ismi kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Gerçekten Atatürk hassasiyeti olsaydı, kendilerine Mustafa Kemal'in itleri diyenlerden hesap sorarlardı. Bu hesabı soramayanların attıkları iftiralar ortada.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesine çevrecilik adına karşı çıkmaları, tam bir garabet örneğidir."


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;