GÜNCEL

Emniyet tüm detayları açıkladı: Saldırganın kimliği belli oldu!

Tarih
14 Kasım 2022
İzlenme
Kişi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstiklal saldırganına ilişkin son dakika açıklamada bulundu. Saldırganın PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu açıklandı.

 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstiklal saldırganına ilişkin son dakika açıklamada bulundu. Beyoğlu'ndaki saldırı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı aldığı belirlendi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kara çocuk

    14 Kasım 2022 12:13
    0 0
    Üstündeki tişört te yazan da anlamlı olmuş kimin jöpegi olduğunu ifşa etmiş
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;