GÜNCEL

Elon Musk Türkiye'nin her yerinden fışkıran madene göz dikti! Meğer ilgisi bu yüzdenmiş

Tarih
14 Ekim 2023
İzlenme
Kişi

BM 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile bir görüşme gerçekleştirmişti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı Teknofest’e davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü - Son Dakika Haberleri 

Tesla ve SpaceX'in CEO’su Elon Musk ise gelecek yıl TEKNOFEST'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade etmişti.

Tüm gelişmeler bu yöndeyken Elon Musk’ın Türkiye’ye olan ilgisiyle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Elon Musk’ın Türkiye’ye olan ilgisinin arka planında bir maden olduğunu söyledi.

Ramazan Kurtoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yakınlarda Amerika’da farklı “mahfillerle” sohbet etme imkanı buldum.

Amerikalı dostum ilginç bir düşüncesini dile getirdi. ”Elon Musk’ın Türkiye sevgisinin altında küresel BOR rezervin rsine sahip olmanız var. Zira otomobil elektrikliden Hidrojene evrilecek ve temeli bor dedi” ifadelerini kullandı.

Ramazan Kurtoğlu'ndan ezber bozan tavsiye! Paranızı bunlara yatırınBor Madeni nedir? Bor; sert bir yapıda olan ve ısıya dayanıklı olmasıyla bilinen bir yapıya sahip bir elementtir. 4000 yıl öncesine dayanan bir geçmişi olan maden; İlk olarak Tibet’te kullanılmıştır. Daha sonraları da Hitit ve Sümerler bu madenin gümüş ve altın işçiliğinde kullanılmasını sağlamışlardır. Eski Yunan’da temizlik işlerinde, Romalılar cam yapım işlerinde, eski Mısırlılar mumyalamada, Araplar ise; ilaç yapımlarında kullanmışlardır. Yeni bir element olmayan bor elementi; günümüzde son yıllarda popüler bir hale gelmiştir.

Bor; 2500 °C de kaynayan ve 2500 °C de de eriyebilen bir elementtir. Bor elementi doğada 230 çeşide sahiptir. Doğada bulunması serbest halde değildir; tuz halinde diğer madenlerle bileşik bir halde görülür.

Türkiye Bor elementi rezervleri açısından dünyada r’lik bir oranla birinci sırada yer almaktadır. Ancak MTA araştırmalarının devam etmesi bu rezervlerin daha da fazla aratacağı yönünde belirmektedir. Bor madenlerinin ülkemizdeki bu kapasitesi stratejik olarak ülkemizin daha üst seviyelere taşındığını göstermektedir.

TÜRKİYE'NİN YENİ BOR STRATEJİSİ AÇIKLANDIAmerika bor elementini askeriye ve uzay teknolojisi konusunda kullanım sağlarken; Türkiye’de ise, deterjan ve sabun imalatında kullanılmaktadır. Bor madeni ekonomik olarak bir gelir getirmiyor sözlerine rağmen dünyada bu elementin oldukça ileri alanlarda yer aldığı yönündedir. Orun sürtünmeye ve ısıya dayanıklı olması bilgisayar teknolojisi ve askeri alanlarda kullanımı oldukça önemlidir.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;