DÜNYA

Economist dergisinden seçim itirafı: Anketlere kandık

Tarih
16 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi

Türkiye, Pazar günü sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullandı. İlk andan itibaren rakiplerine büyük fark atan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle çıktı.

YSK'nın geçici sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yüzde 49.51, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.80, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı.

İtiraf geldi

Türkiye düşmanı The Economist itiraf etti: Anketlere kandıkSeçim süreci boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde yayınlar yapan Economist'ten bir itiraf geldi.

Dün "Kemal Kılıçdaroğlu ağır bir hezimete uğradı" minvalinde açıklama yapan dergi, dün akşam saatlerinde ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Türkiye'deki seçimlerle ilgili bir analize yer verdiği haberini paylaştı.

Beklenenin çok altında

İki hafta sonra ikinci turun olacağını ifade eden dergi, "Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu yalnızca yüzde 45 oy alabildi. Bu her ne kadar ikinci tur için yeterli olsa da durum hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı" dedi.

Erdoğan'ın anketlerde ilk kez geride gözüktüğünü ama sonuçların hiç de böyle olmadığını yazan dergi şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun performansı yeretsizdi'

"Kılıçdaroğlu'nun performansı o kadar yetersizdi ki, chp lideri ikinci turu kazanma şansı elde etmek için Bay Ogan'ın seçmenlerinin neredeyse tamamını etkilemek zorunda kalacak. Bu olası görünmüyor. Erdoğan, kariyerinde ilk kez seçimlere anketlerdeki ana rakibinin ardından girmişti. Şimdi ikinci turda kazanmanın açık favorisi gibi görünüyor."

Milletvekilliği seçimlerinden de bahseden The Economist, "Kılıçdaroğlu ve partisi CHP, sandalye seçimlerinde daha da kötü bir performans sergiledi" açıklamasında bulundu.

Haberde, "Oranlar hem anketörlerin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklediğinin çok altında kaldı" sözlerine yer verildi.

CHP teşkilatı gibi çalışmıştı

The Economist adeta dergisi, kirli algı operasyonunun adeta bayrak tutanı olmuştu. Seçim sürecine girildiğinden beri Başkan Erdoğan ve AK Parti hükümetini karalayıcı skandal propagandalara imza atan The Economist, tüm sosyal medya hesaplarını propaganda aracına çevirdi. Economist, Mayıs ayı kapağında '2023'ün en önemli seçimleri' başlığı ile okurlarının karşısına çıkarken 'Erdoğan gitmeli' ifadelerini kullandı. Kapakta, "Oy verin, demokrasiyi kurtarın, Erdoğan gitmeli" ifadeleri yer aldı.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;