GÜNCEL

Dünyaya ilan etti! 'Türk askerini ülkemizde görmek istiyoruz'

Tarih
08 Temmuz 2021
İzlenme
Kişi

ABD'nin Afganistan'dan geri çekilme kararının ardından, ülkede bulunan diğer Alman ve İtalyan askerleri de ülkelerine döndü. Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın işletme ve güvenliğinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülmesine yönelik teknik görüşmeler ise halen sürüyor.

Hürriyet'in haberine göre, Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkan Birinci Yardımcısı Dr. Enayatullah Babür Farahmand şöyle konuştu:

ABD ile Taliban arasındaki anlaşmaya göre burada ortak devlet kurulması lazım. Yani mevcut etnik ve siyasi grup temsilcileri ile Taliban'ın bir araya gelerek ortak devlet kurması gerekiyor. Afganistan'daki tüm etnik ve siyasi gruplar böyle bir durumda Taliban'ın yüzde 50'nin altında bir oranla temsiliyetini istiyorduk. Ancak Taliban saldırıları başlattıktan sonra durum farklılaştı.

'Türkiye İslami ülkelerin lideri olarak tanınıyor'

Farahmand, Türk ordusunun Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlaması ile ilgili de şunları kaydetti: Türkiye, Afganistan'da İslami ülkelerin lideri olarak tanındığı için çok seviliyor. Ayrıca Afganistan ile Türkiye'nin 100 yıllık bir dostluğu var. Türk askeri hep saygı ve sevgi görmüştür. Öyle ki Afganistan'da görev yapan diğer yabancı askerler kendi arabalarında Türk bayrağı takarak gezerlerdi. Çünkü Türklere kimsenin saldırmayacağını bilirlerdi. O yüzden Türk bayrağını ve askerini burada herkes istiyor.

 

(Yeniakit)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;