SİYASET

DP lideri Babacan'dan skandal açıklamalar

Tarih
10 Ekim 2020
İzlenme
Kişi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Diyarbakır'daki bir düğün salonunda düzenlenen 1. Olağan İl Kongresi'nde tepki çeken sözler sarf etti.

HDP'lilere güvence verdi!

Babacan, burada yaptığı konuşmada, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan ve yerlerine görevlendirme yapılan belediye başkanlarına ilişkin, "Seçilmiş belediye başkanları makamlarından indirilip, yerine atanmış kişiler görevlendiriliyor" şeklinde skandal ifadelerle HDP'lilere arka çıktı.

Kayyımlardan olan hazımsızlığı diline vuran Babacan, "Bizim sözünü verdiğimiz Türkiye'de, bağımsız ve tarafsız yargıdan başka hiç kimse, seçilmiş bir insanı görevden alamayacak." ifadelerini kullanarak, haklarında terör soruşturması olan HDP'lilere güvence verdi.

"Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini, adalet, haksızlık ve hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerinin, özgürlüklerin ayaklar altına alındığını" söyleyen Babacan, "ifade özgürlüğünün kalmadığını, eleştirenlerin işten atılıp tutuklandığını, sosyal medyada eleştiri yapan gençlerin evlerinden alındığını, gazetecilerin haber yaptıkları için yargılandığını, yargının en üst mahkemesine tehditlerin savrulduğunu" belirtti.

Ali BabacanAli Babacan '' İktidar partisi ve küçük ortağı kendilerine göre bir makbul vatandaş, bir tek tip insan kitlesi oluşturmaya çalışıyor, artık yeter!'' dedi.

Devletin insan için var olduğunu söyleyen Babacan, hiçbir şeyin insan haysiyeti ve onurundan daha önemli olmadığını dile getirdi.

Diyarbakır'da konuşulması gereken en önemli hususun Kürt meselesi olduğunu kaydeden Ali Babacan şöyle devam etti:

"On yıllarca sözde Kürt sorunu diyerek önce inkar edilen ancak 2000'li yılların başında adı konulabilen ve bugün gün yine yasaklı bir söz haline gelmeye başlayan kürt meselesinden bahsetmek istiyorum ki bu bugün iktidarı en fazla rahatsız eden sorunların başında geliyor.''

Babacan iktidarın kayyum politikas��nın, kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırmaya dönüştüğünü, halk iradesi ile seçme, seçilme hakkının ayaklar altına alındığını savundu.

İktidarın seçimle kazanamadığı her belediyeyi hukuksuzca ele geçirmeye çalıştığını söyleyen Ali Babacan "Daha farklı bölgelerde bunu yapmak istiyorlar ama cesaret edemiyorlar" dedi.

Demokrasilerde temel kuralın kimsenin halkın oylarını gasp edemeyeceği olduğunu söyleyen Ali Babacan, bağımsız ve tarafsız yargı dışında hiç kimsenin seçilmişleri görevden alamayacağı bir Türkiye hedeflediklerini kaydetti.

Diyarbakır'ın 12 Eylül işkenceleri ile anıldığını söyleyen Babacan, 2000 yıllarındaki en önemli değişikliğin faili meçhul cinayetlerin son bulması ve işkenceye sıfır tolerans uygulamasının olduğunun altını çizdi.

''Ama ne yazık ki bugün bambaşka yerdeyiz, iki sene önce Van'da mantar toplayan köylülere terörist diyerek işkence iddia edenler, bu köylülerin öyle olmadığı ispatlanmasına rağmen bir özür bile dilemediler'' diyerek 11 Eylül'de Van'da gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldıkları belirtilen Osman Şiban ve hayatını kaybeden Servet Turgut'un durumunu hatırlattı.

Deva Partisi lideri "Tüm bu fotoğraflara baktığımızda bize pek çok şey anlatmıyor mu, işkencenin ve faili meçhul cinayetlerin geri dönüşünün alarm zillerini duymuyor musunuz?" diye sordu ve şöyle devam etti:

"Bu şehir, bu bölge, bu ülke bunu hak etmiyor, suçu işleyen kamu görevlisi de olsa suçu işleyenler hukuk ve idari işlemler sonuna kadar adalete uygun şekilde yürütülmelidir."

Altı yıl sonra gündeme gelen Kobani olaylarına da değinen Babacan, çok büyük etkisi olan olayların gereğini yargının yapacağını ama yargıdaki dosyaların ülkeyi yönetenlerin eline ihtiyaç duydukları baskı ve şantaj malzemesi olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Ali BabacanKobani olaylarından dört ay sonra hükümetin Dolmabahçe'de imzaladığı mutabakat metnini ve servis edilen fotoğrafı hatırlatan Babacan ''Dört ay önceki Kobani için yapılan çağrıdan hükümet haberdar değil miydi, tabi haberdarlardı ve çözüm süreci için o fotoya ihtiyaç duyarlar ve yıllar sonra aynı kişiler küçük ortaklarının peşine takılıp hızlı adımlarla 90'ların kürt politikasına doğru koşuyorlar yine birilerini düşmanlaştırmaya ve muhalefet partilerini tehdit etmeye başlıyorlar.''

Güçler ayrılığının net olduğu bir hukuk devletinde yargının siyasi amaçlara hizmetin aracı olamayacağını vugulayan Babacan, mevcut tablonun kabul edilemez olduğunu belirtti ve iktidara seslendi:

 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    11 Ekim 2020 01:48
    1 0
    ALİ EFENDİ AĞIR OL ÇOK İLERİ GİDİYORSUN.ÇİZMEYİ AŞIYORSUN.BU HALK SANA NASIL OLSA HADDİNİ BİLDİRECEK.AZ KALDI SEN HAYAL KURMAYA DEVAM ET!
  • Sündüz

    10 Ekim 2020 23:53
    1 0
    Ali efendi! Senin için insan sayılanlar hdpkk lı teröristler mi? İktidar olmadan iyice dağıttın kendini.. BİR mahalle yönetecek kabiliyetin bile yokken seni şişirenkere dikkat et.. Senin balonunu yine onlar söndürecek.. Ama bunu görecek ne feraset nede basiret var sende!
BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;